![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem tego na forum ale nie mogłem znaleźć, więc pytam:
Mam plik tpl: Kod <table>
<tr><td>{$NAME}{$VALUE}</td></tr> </table> I strone która go przetwarza (po skróceniu): [php:1:5d3a7401d1] <? $engine -> tpl -> assign('NAME',$data[1]["name"]); $engine -> tpl -> assign('VALUE',$data[1]["value"]); $engine -> tpl -> display('debug_module.tpl' ); ?> [/php:1:5d3a7401d1] Tego typu kod daje mi tylko name i value których index wynosi 1. Tyle że tego jest dużo chce aby mi wszystkie name i value wypisał. Zmienna data to są dane pobrane z mysqla poleceniem getAraay(zapytanie) // AdoDB // czyli $data[numer_wiersza][nazwa_pola] . Jak zrobić aby smarty wypisał mi wszystkie name i value, korzystając z tego szablonu? // może ktoś z was ma inne rozwiązanie tego problemu? Nie wiem czy wszystko dobrze wytłumaczyłem ale mam nadzieję że mnie ktoś zrozumie. -------------------- r.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o znacznikach {section} TU
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poczytaj o znacznikach {section} TU
Tylko że zabardzo nie wiem jak to w tym wypadku "wpleść" w kod :-/. Mógłbyś podać przykład kodu i szablonu? Bede wdzieczny. (Sorry smartym bawie sie na dobre od 2 tyg. co innego z ADOdb ![]() -------------------- r.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:df85c3c24d]<?php
$engine -> db -> getArray('select * from data'); $engine -> tpl -> assign('data', $data); ?>[/php:1:df85c3c24d] Kod <table>
{section name=i loop=$data} <tr> <td>{$data[i].name}</td> <td>{$data[i].value}</td> </tr> {/section> </table> -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki :wink:
-------------------- r.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:57 |