![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam dodając rekord do bazy datę zapisuje w formacie
A jaka jest funkcja aby to odczytać bazy czyli wyświetlić datę w formie 'Y-m-d G:i:s jakoś nigdzie nie mogę tego znaleźć Z góry dziękuję za wszelkie info. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 3 Dołączył: 9.12.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a nie lepiej w zapytaniu do bazy dodającym rekord skorzystać z sysdate()
![]()
-------------------- Historia wynalazków naukowych i technicznych uczy nas, że rasa ludzka uboga jest w niezależną myśl twórczą i wyobraźnię... człowiek musi niejako dosłownie potknąć się o rzecz samą, aby mu zakwitła Idea. [b]Albert Einstein[/b]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To było chyba coś takiego:
Gdzie jako query dajesz zmienne która pobiera to z bazy danych.Nie wiem czy będzie to działać, ale widziałem gdzieś takie przykłady. -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 10 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego do bazy nie zapisujesz rekordu jako timestamp ?
-------------------- Rachunkowość w biurze we Wrocławiu: biuro rachunkowe wrocław, miejca parkingowe przy Okęciu parking Okecie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za szybka odpowiedź, ale teraz już nie wiem kogo słuchać
![]() To było chyba coś takiego:
Gdzie jako query dajesz zmienne która pobiera to z bazy danych.Nie wiem czy będzie to działać, ale widziałem gdzieś takie przykłady. Wykorzystałem ten sposób :-) dziękuję nie wiedziałem że to działa w 2 strony :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 3 Dołączył: 9.12.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tabela w bd (sql):
dodanie daty (php):
z resztą chyba nie ma problemu ![]() -------------------- Historia wynalazków naukowych i technicznych uczy nas, że rasa ludzka uboga jest w niezależną myśl twórczą i wyobraźnię... człowiek musi niejako dosłownie potknąć się o rzecz samą, aby mu zakwitła Idea. [b]Albert Einstein[/b]
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 10 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to źle Ci sie wydaje
UPDATE tabela SET datajakas=DATE_ADD(datajakas, INTERVAL 1 DAY) dodałem do daty jeden dzień SELECT * FROM tabela WHERE datajakas<DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 1 DAY) wszystkie rekordy, których data jest "wcześniejsza" od daty jutrzejszej łatwiej przeprowadzać operacje pomiędzy datami unixowymi, ale pobieranie danych z bazy to nie operacje na datach -------------------- Rachunkowość w biurze we Wrocławiu: biuro rachunkowe wrocław, miejca parkingowe przy Okęciu parking Okecie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:50 |