Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [MySQL] Po dłuższym nieużywaniu hasło się resetuje
Quentin

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć.
Mam zainstalowany na kompie program MySQL 5.0 do baz danych. Do MySQL'a loguję się po przez jego wiersz poleceń, który mam w Menu Start. Dostęp zabezpieczony jest hasłem, które specjalnie zapisałem na kartce żeby nie zapomnieć, lecz MySQL'a nie używałem przez kilka tygodni i hasło, które na 101 % jest dobre nie pasuje (tzn. jeśli je wpisuję wiersz poleceń znika). Co w takim przypadku należy zrobić ? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
Indeo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wiersz poleceń nie ma znikać tylko ma napisać, że nie masz dostępu. Zniknięcie mogłoby świadczyć o jakimś błędzie w mysql. Powinieneś po logowaniu wrócić do wiersza poleceń dos'a. Są specjalne metody odzyskiwania hasła pod warunkiem, że się to odbywa wprost na hoscie (maszynie z instalacją). Odpala się jakimś programem mysql. Nie pamiętam dokładnie, bo tylko raz to robiłem. Jest jeszcze inna - prosta metoda. Trzeba wziąć od kogoś katalog mysql w mysql/data (z wszystkimi plikami bazy danych o nazwie 'mysql' ) i po wyłączeniu Twojego mysql nadpisać nimi twoje analogiczne pliki. Po uruchomieniu Twojego mysql tabela użytkowników będzie taka jak tam skąd ją wziałeś.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.12.2025 - 00:05