![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam tabelę w której znajdują się komentarze. Komentarze te mają przyporządkowany nr ID swój oraz wpisu do którego są przypisane. Chciałem napisać skrypt który wyczyta mi z tego liczbę komentarzy do danego wpisu. Żeby nie komplikować posłużyłem się ol,li, którę nr mi, a zresztą sami zobaczcie na skrypt to zrozumiecie o co mi chodzi ![]() Wszystko byłoby fajnie lecz skrypt nie działa. Tzn wypełnia <li> tylko 1 wpis a reszta wpisów jest pusta.
Ten post edytował Traper21 2.12.2007, 01:27:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo po 1 while i inkrementacji i $row == null
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak można rozwiązać ten problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje zamienić dwie pętle na jedną. Da się to prosto zrobić, masz wszystko co potrzebujesz. Generalnie problem jest w tym, że mysql_fetch_assoc($result) nie zaczyna za każdym razem od początku, tylko od miejsca w którym skończyło poprzednio. Czyli po pierwszym obrocie pętli, będzie zawsze na końcu tabeli.
|
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązałem w ten sposób i działa
![]()
Teraz tylko chciałbym jakoś zliczyć ile tych wpisów jest ![]() EDYCJA ***************************************** Już sobie poradziłem, mianowicie ![]()
Ten post edytował Traper21 2.12.2007, 10:28:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:01 |