![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć Wam.
Mam mały problem napisałem stronkę. Logowanie ale coś mi nie działa mógłby mi ktoś podpowiedzieć dlaczego. Tak wygląda pierwszy plik: <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> </head> <body> <form action="haslo.php" method="post"> <center> login: <input type="login" name="login"><br> haslo: <input type="password" name="haslo"><br> <input type=submit name=submit value=zaloguj> </center> </form> </body> </html> a tak plik haslo.php <?php if ($_POST['login']=='slawek') and if ($_POST['haslo']=='junior') header('Location: www.ilczak.cba.pl/ formularz.php); else echo('zle haslo'); ?> Prosiłbym o odpowiedź.Zaznaczam że chodzi o to że chce przechodzić do strony formularz a pokazuje mi się biała strona. Nie wiem już sam o co chodzi.
Powód edycji: dodałem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jaki to ma związek z OOP? Przenoszę na Przedszkole
w php nie ma takiej konstrukcji
jest za to taka
p.s dodaj bbcode do swojego posta -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały czas się pojawia biała strona.A napisałem tak jak kazałeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 2 Dołączył: 29.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj zmienic kod haslo.php na
przed www.ilczak(...) bezpiecznie jest wstawic http://, ale jesli trzymasz wszystkie pliczki na jednym serwerze zostaw samo formularz.php |
|
|
![]()
|
|
Dzięki shield. Działa już dobrze.Pozdrawiam
Mam kolejny problem.Sprubuje go opisać jak najwyraźniej.Mam dwa pliki pierwszy: formularz <HEAD> <link type=text/css rel=stylesheet href="arkuszStyle/index1.css"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <script LANGUAGE= "JavaScript" TYPE= "text/javascript"> function przetwarzaj_dane (){ var brakuje_danych = false; var formularz = document.forms[0]; var napis = ""; if (formularz.imie.value == ""){ napis += "imie\n" } if (formularz.nazwisko.value == ""){ napis += "nazwisko\n" } if (!brakuje_danych) formularz.submit(); else alert ("Formularz niekompletny.\n Nie można zacząć wyszukiwania.\n Uzupełnij pole/a:\n" + napis); } </SCRIPT> </HEAD> <BODY> <body background ="obraz1.jpg"> <center> <H2> <FORM action="1.php" method="get"> Formularz</H2> <TABLE> <TR> <TD align="center"><B><h1>DANE PERSONALNE:</h1></B> </TD> <TD align="center"> </TD> </TR> <TR> <TD align="center"><h1>IMIE:<h1> </TD> <TD align="center"><INPUT TYPE = "text" NAME = "imie"> </TD> </TR> <TR> <TD align="center"><h1>NAZWISKO:<h1> </TD> <TD align="center"><INPUT TYPE = "text" NAME = "nazwisko"> </TD> </TR> <TR> <TR> <TD align="center"> </TD> <TD ALIGN = "center"> <INPUT TYPE = "image" src="btn_szukaj_search.gif" NAME = "wyslij" VALUE = "POKAŻ" onClick = "przetwarzaj_dane()"> </TD> </TR> </TABLE><br><br> </form> </center> </BODY> </HTML> Drogi 1.php <HTML> <HEAD> <META HTTP-EQUIV="CONTENT-TYPE" CONTENT="text/html; CHARSET=Windows-1250"> <TITLE>Przyk³ad u¿ycia bazy danych w PHP</TITLE> </HEAD> <BODY> <?php include 'funkcja.php'; polacz(); $nazwisko = $_GET['nazwisko']; $imie = $_GET['imie']; if ($imie=="") { if ($nazwisko=="") $query = "SELECT imie, nazwisko, telefon, adres FROM telefon"; else $query = "SELECT imie, nazwisko, telefon, adres FROM telefon WHERE nazwisko='".$nazwisko."'"; } else { if ($nazwisko=="") $query = "SELECT imie, nazwisko, telefon, adres FROM telefon WHERE imie='".$imie."'"; else $query = "SELECT imie, nazwisko, telefon, adres FROM telefon WHERE imie='".$imie."' AND nazwisko='".$nazwisko."'"; } $result = mysql_query($query); if (!$result) { echo 'Zapytanie zakończone niepowodzeniem: ' . mysql_error(); exit; } echo 'Zapytanie nr 3 OK<br>'; // Wy�wietlenie wyników w HTML echo "szukamy identyfikatora: ".$imie."<br>"; echo "<table border=1 bgcolor=yellow>"; echo "<tr> <td>imie</td><td>nazwisko</td><td>telefon</td><td>adres</td></tr>"; while ($row = mysql_fetch_row($result)) echo "<tr><td>".$row[0]."</td><td>".$row[1]."</td><td>".$row[2]."</td><td>".$row[3]."</td></tr>"; echo "</table>"; // Zwalnianie pamiêci mysql_free_result($result); rozlacz(); ?> </BODY> </HTML> Chodzi mi o to że jak znajdzie nazwisko w bazie danych to je wypisze w tabelce (to mam zrobione) a jak wpiszemy nazwisko i nie znajdzie go w bazie danych to żeby wypisywało mi komunikat. Nie ma takiej osoby w bazie danych.Może wam sie to wydawać łatwe ale ja mam z tym problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:29 |