![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Siemka!!!
Startuje w konkursie: Kod http://lo4.szczecin.pl/konkursy/V_ogolnopolski/index.html ktoś jeszcze moze w nim startuje??Ktoś na nim jusz był?? Jak tak prosze o informacje ![]() Cytat Programy nauczania przedmiotu „Informatyka” w szkołach gimnazjalnych, -Czy ktoś posiada taki program?? Na google szukałem ale sprzedają tylko podreczniki. Cytat Podstawowe informacje na temat wykorzystania komputera w bankowosci, biznesie i do prowadzenia operacji giełdowych, - Ktoś ma moze o tym informacje bo na google nawet nie wiem co wpisac Cytat Podstawowe informacje na temat Internetu i wykorzystania go do przeprowadzania operacji giełdowych i bankowych, - Ktoś ma moze o tym informacje bo na google nawet nie wiem co wpisac Cytat Umiejetnosc sprawnego posługiwania sie programami komputerowymi objetymi zakresem nauczania przedmiotu „Informatyka”, - Jakie to programy? Cytat Umiejetnosc wykorzystywania Internetu w nauce i rozrywce, - To to wydaje sie proste ale co moze byc? Cytat Algorytmy - Tzn jakie?? Cytat Programowanie w jezyku LOGO. -To tesz wydaje sie proste ale co moze bendzie trzeba zrobic. Mysle ze osoby odpowiadające w tym temacie pomogą mnie i innym uczestnika konkursu (jak przeczytaja ten temat). Prosił bym tesz o informacje na temat: Cytat 1. Znajomosc systemu operacyjnego MS Windows oraz pakietu MS Office i pakietu MS Works: edytor tekstu arkusz kalkulacyjny baza danych program do tworzenia prezentacji 2. Budowanie schematów blokowych przy pomocy pakietu ELI: zasady budowania algorytmów z klocków wprowadzanie danych i wyprowadzanie wyników rozgałezienia w algorytmach – sprawdzanie warunku realizacja schematów blokowych podstawowych algorytmów 3. Podstawowe algorytmy: algorytm Euklidesa szyfrowanie danych gra w zycie fraktale (losowe drzewa binarne, płatki, dywany i inne) algorytmy sortowania algorytm przeszukiwania liniowego algorytm organizowania rozgrywek sportowych zachłanny algorytm wydawania reszty ciagi liczbowe (ciag Fibonacciego, ciag Collatza, ciagi arytmetyczne) 4. Programowanie w jezyku LOGO (Logomocja – Imagine): definiowanie procedur wtórnych za pomoca procedur pierwotnych powtarzanie elementów graficznych w procedurach procedury wtórne wzajemnie zalene składanie powtórzen procedury z parametrami procedury rekurencyjne animacje komputerowe procedury warunkowe funkcje zmienne słowa i listy funkcje pierwotne, których argumentami i wartosciami moga byc słowa i listy działania na listach kodowanie łamanych w postaci list operacje logiczne na bitach parkietaz 5. Wykorzystanie komputera w operacjach giełdowych i bankowych z wykorzystaniem arkusza kalkulacyjnego MS Excel jako skutecznego narzedzia do analizy: tworzenie i analiza wykresów giełdowych i innych funkcje dostepne w arkuszu kalkulacyjnym wykonywanie działan arytmetycznych z wykorzystaniem funkcji Excela sortowanie i filtrowanie danych zastosowanie arkusza w finansach - analiza spłaty kredytu baza danych wierzytelnosci – operacje bazodanowe w arkuszu kalkulacyjnym zagadnienia z dziedziny biznesu, prognozy i symulacje – meneder scenariuszy raporty zaleznosci – tworzenie zestawienia na temat funkcjonowania firmy analizy i raporty – tworzenie interaktywnych tablic biznesplan – tworzenie budzetu i prognozy w celu osiagniecia sukcesu w interesach procent składany, obliczanie odsetek przy róznym okresie kapitalizacji Solver mechanizm szukania wyniku przy rozwiazywaniu prostych problemów Analysis Tollpak – dołaczanie specjalnych funkcji arkuszowych badanie procesów wzrostu i przepływów – sledzenie procesów narastania kapitału za pomoca arkusza kalkulacyjnego sumy posrednie tabele przestawne formularze operacje walutowe wykorzystanie Internetu w bankowosci i na giełdzie papierów wartosciowych 6. Korzystanie z Internetu: historia Internetu podstawowe pojecia zwiazane z Internetem, np.: adres IP, domena, adres internetowy, itp. modem, konfiguracja połaczenia z Internetem przegladarki internetowe poczta elektroniczna jezyk HTML praca w sieci wykorzystanie Internetu w nauce i rozrywce Wiem że na google mozna znalesc ale jak ktos zna dobrą strone z tym opisanym to niech poda na pewno sie przyda. Ps. Jak znajdziesz jakis błed interpunkcyjny czy ortograficzny albo inny wes go sobie i zatrzymaj. Ten post edytował Szupien 28.11.2007, 22:46:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Lol, z ostatnią prośbą dogiąłeś. Jak sam zauważyłeś: "na google mozna znalesc".
PS: na lekcje j. polskiego się nie chodziło?... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Czytałem ale np nie wiem co z tą grą w zycie co ja bym miał tam zrobic opisac to czy jak
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja też nie wiedziałem co to jest ale ok. 15 sekund zajęło mi dotarcie do niezbędnych informacji.
PS: moim zdaniem chodzi o opis gry The Sims. |
|
|
![]()
|
|
hehehe to myslimy inaczej :
Kod http://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_w_życie Dlatego interesuja mnie relacje tych którzy tam byli ![]() Najbardziej interesuje mnie to o tym biznesie. Ten post edytował Szupien 28.11.2007, 23:00:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
przegiecie
temat zamykam -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 11:14 |