![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z mysql. Posiadam prosty skrypt artykułów: http://forum.ks-ekspert.pl/lofiversion/index.php?t77826.html Co muszę zrobić, aby przez panel dodać diva z pokolorowaną składnią danego pliku.
Skrypt zamienia znaki w rekordzie, więc kiedy wpisuję poniższy kod nic się nie dzieje. Kod Oto kod źródłowy ble ble : <div> <?php $plik = 'ścieżka,do,pliku'; highlight_file($plik); ?> </div> Co zrobić, aby skrypt wykonywał funkcję kolorowania składni zawartą w bazie... Pomyślicie, że bardzo namieszałem, ale jestem początkujący w php i nie wiem jak dokładnie opisać mój problem, chcę poprostu zamieścić na sttronie kilka artykułów o php. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hmm... chodzi ci o mysql czy plik ? bo jeżeli o tekst to użyj takiego czegoś
Jeżeli nie o to chodzi to nie wiem ![]() -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to że gdy ten skrypcik wsadzam do bazy to zmieniająsię znaki np. ' na '' / na // i potem przy odczycie z bazy nie wyświetla się sam skrypt tylko jego treść
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:00 |