![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam baze w postaci :
i tak dalej i teraz potrzebuje funkcja ktora sprawdzi czy dany string zawiera ktorys z tych wyrazow, a nastepnie wezmie caly wyraz (tzn jesli mam w bazie "xxxx" to caly wyraz "yxxxxyyyy") i zrobie z niego cos takiego y*******y, tzn zostawi 1 i ostatnia litere, a reszte zamini w jakis znak (np * lub #) czy da sie cos takiego zrobic? tzn zeby lapal caly ten wyraz, bo zmiana z kupa na k**a to potrafie zrobic. z gory wielkie dzieki -------------------- <b>[zmoderowano]</b> 1. Używaj BBCode. 2. Ocenzurowałem (zapoznaj się z regulaminem). BzikOS -------------------- _emerte _____,)___
_www.onzsqad.net_ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli kolejne pola bazy zawierają po 1 wyrazie, to banałka:
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dokladnie o to chodzilo, mam string np:
"kazdy lubi jezdzic traktorem po polach na wsi ;)" w bazie slow do szukania mam "ktor" i chce zeby string poczatkowy zmienil sie na "kazdy lubi jezdzic t*******m po polach na wsi ;)" po przemieleniu przez ta funkcje tylko na podstawie tego wyrazu z tablicy "wulgaryzmow" jesli jest to mozliwe to prosze o pomoc ;) -------------------- _emerte _____,)___
_www.onzsqad.net_ |
|
|
![]()
|
|
nie odpisujecie, wiec pewnie nie wiecie jak to zrobic, ale czy moze mi ktos chociarz powiedziec jak mniej wiecej i czy wogole sie da to wykonac, to poszukam innej pomocy
-------------------- _emerte _____,)___
_www.onzsqad.net_ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze to cos pomoze ![]() -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
niestety nie o taki skrypt mi chodzilo, patrz 3 posty w gore
-------------------- _emerte _____,)___
_www.onzsqad.net_ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uff ![]() -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:10 |