![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć Wam,
Szukałem w całym forum ale nie znalazłem... zrobiłem na bazie mysql 5 tabel które zawierają rekordy z danymi liczbowymi. teraz chce zrobić stronkę która będzie sprawdzała w tych 5 tabelach czy dane nie zmieniają sie zbyt gwałtownie. Dobrze byłoby gdyby jakaś wartość przekroczyła stan alarmowy na stronie automatycznie została podświetlona na inny kolor a to spowodowałoby uruchomienie alarmu dźwiękowego. I to wszystko bez odświerzania w czasie rzeczywistym. Macie jakieś pomysły, czy muszę wykorzystać do tego ajax? -------------------- ===========================================
=żyj tak aby wszystkim zrobiło się nudno kiedy już umrzesz= =========================================== |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie musisz uzywac ajaxa, mozesz automatycznie przeladowywac strone co jakis czas.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie zwykłe
w nagłówku powinno wystarczyć gdzie 10 to oczywiście 10 sekund ![]() -------------------- Zapraszam na http://khobar.ovh.org
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co odświeżać? Zjada transfer i marnuje czas.. nie dodając, że po prostu brzydko to wygląda
![]() Ja na Twoim miejscu użyłbym AJAX'a. Nie jest to trudne, takie przykłady są już napisane najczęściej w dokumentacji (na stronie) danej klasy do AJAX'a ![]() Ten post edytował NetJaro 12.10.2007, 08:12:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:33 |