![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--majestiq-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Chciałbym wstawić zawartość pewnej strony u siebie za pomocą iframe tylko jest 1 problem. Ramka ma wymiary 500x500 px. Jak wstawiam w src odpowiedni adres to jak wiadomo pojawi mi się tylko częśc zawartośći tej strony (lewa część strony) a chciałbym żeby to w jakiś sposób wypozycjonować i żebym mógł umieścić część która powidzmy znajduje się gdzieś pośrodku. Czy jest możliwość żeby ustawić jakoś marginesy (odstęp od lewej krawędzi i od góry) abym w ramce wyświetlała mi się tylko wybrana część serwisu a nie tylko pierwsze 500px od lewej i od góry. Z góry dziękuje za odpowiedź i przeprzaszm jeśli to nie ma zbyt wielkiego związku z PHP ale to chyba najlepsze miejsce a bardzo mi zależy na szybkim rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Chciałbym wstawić zawartość pewnej strony u siebie za pomocą iframe tylko jest 1 problem. Ramka ma wymiary 500x500 px. Jak wstawiam w src odpowiedni adres to jak wiadomo pojawi mi się tylko częśc zawartośći tej strony (lewa część strony) a chciałbym żeby to w jakiś sposób wypozycjonować i żebym mógł umieścić część która powidzmy znajduje się gdzieś pośrodku. Czy jest możliwość żeby ustawić jakoś marginesy (odstęp od lewej krawędzi i od góry) abym w ramce wyświetlała mi się tylko wybrana część serwisu a nie tylko pierwsze 500px od lewej i od góry. Z góry dziękuje za odpowiedź i przeprzaszm jeśli to nie ma zbyt wielkiego związku z PHP ale to chyba najlepsze miejsce a bardzo mi zależy na szybkim rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam! I frame to zło!!! Ale jeśli koniecznie musisz jej użyć, to pokombinuj z css i wartościami margin-top, margin-bottom dla dokumentu w ramce, lub jako styl samej ramki. Pozdrawiam. |
|
|
--majestiq-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiem, ale tylko iframe mi pozostaje
![]() Chodzi o to że src to parametr dla IFRAME i za bardzo nie mogę użyć css dal src a jedynie dla iframe. Chyba że jakoś tak: <iframe id='ramka' src='http://www.domena.pl'></iframe> css: #ramka src {top: 100px; left:100px;} ![]() |
|
|
--majestiq-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety to rozwiązanie nie działą.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz tego umieścić w DIV-ie? Można mu ustawić marginesy jakie chcesz i tak go zCSS-ować, że będzie ci się przewijał tylko np. w pionie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: ZG Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poza tym jeśli ma przewinąć się zawartość iframe możesz przecież dać
w stronie w iframe, i odwołać sie z iframe przez ale nie wiem czy przesunie to stronę w poziomie ;p |
|
|
--majestiq-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Te sposoby nie działają.
Udało mi się uzyskać ten efekt ale dopiero za pomocą 2 ramek iframe :/ W pierwszej pozycjonuje za pomocą : top: -xxxpx; left:-xxxpx zawartosc tak zeby ta czesc strony docelowej która mnie interesuje znalazla sie na górze strony (ograniczona lewym i górnym marginesem) i dzięki temu mogę wstawić to w 2 ramke iframe i umieścić ją tam gdzie chce. Sposób trochę przekombinowany i głupi, ale działa. A może ktoś potrafi w inny sposób to zrealizować żeby działało. Kto da radę umieścić na stronie www dowolnymi metodami ramke ze sportem z WP, albo dowolną inną część tego portalu położoną gdzięś pośrodku, tak żeby tylko ta część serwisu była widoczna na tej stworzonej przez was stronie. Jak mówie ja zrobie to za pomocą 2 ramek IFRAME, ale może ktoś zna bardziej wysublimowany sposób który rzeczywiście zadziała ![]() |
|
|
--Janek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Żeby nie zakładać nowego tematu podepne się pod ten. Więc mam takie pytanie: Czy da się ustawić ramkę iframe tak aby automatycznie dobierała rozmiar (główie wysokość )do wyswietlanej w niej stronie ![]() http://www.rowery-gemma.nazwa.pl/stronka/sklep1.html PS. Może znacie inny sposób zamiast iframe przy pomocy którego można wyświetlić strone w ten sposób. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:59 |