![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jako że jestem grafikiem, stworzyłem takie mini portfolio
![]() Ten post edytował skabszo 12.09.2007, 09:15:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podoba mi się, ale mam pewne uwagi.
Generalnie design bardzo ładny, dlatego 9.5/10. Interfejs - menu popsuło - 6/10. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Szok, nie mogłem znaleźć menu, baaardzo duży minus, poza tym portfolio słabo rozwiązanie, brak opisów prac...
Oceny jak zwykle nie daje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: KrK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwi mnie przede wszystkim fakt, ze osoba, ktora wykorzystuje CSSa, XMLa, Flasha, PHP itd powiadamia ogladajacego strone, ze jego portfolio wyswietla sie poprawnie w przegladarkach. To troche tak jakby mechanik stwierdzil, ze samochod, ktoremu wlasnie wymienil opony - jezdzi. Ciezko mi tez jest sie nadziwic przedstawianiu rozdzielczosci minimalnej dla strony, bo skoro "targetem" sa osoby pracujace na rozdzielczosci wiekszej niz 800x600, to chyba nie ma sensu informowac ich o rodzielczosci, zwlaszcza juz na stronie. Z chociazby uwagi na fakt, ze ta osoba po wejsciu zdazy sie juz zorientowac...
-- Od strony graficznej, to chyba troszke bardziej przypomina blog z tendencja do tzw web 2.0 niz typowe portfolio, ale zakladam, ze taki byl zamiar. Daje sie zauwazyc, ze masz drobne problemy z "odbijaniem" lustrzanym czcionek (lewy gorny rog) - wydaje mi sie, ze lepiej ten napis prezentowalby sie bez odbicia. Nie wiem czy to kwesta kompresji czy cos Ci "rozmazuje" nieco czcionki (jakby na malych rozmiarach czcionek w PS ustawiony byl "smooth"). Panuje tu troche taki misz-masz (zielone chmurki, niebieskie tlo, czerwone prostokatne wstawki...), dla mnie brakuje tu stanowczej nuty kolorystycznej. Menu - pomysl kompletnie nie trafiony i do wymiany ;-). Obawiam sie, ze czesc potencjalnych klientow moze po prostu go nie znalezc... o przewijaniu w celu zobaczenia co sie w nim znajduje juz nie wspominam (Prph mnie uprzedzil). Ogolnie nie jest zle, ale top bardziej przypomina mi strone architekta, a calosc blog. OCENA: 5/10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: ZG Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to tam jest jakieś menu?
![]() ale ogólnie parę ciekawych rzeczy można dojrzeć... ![]() hmm. i nie to żebym się czepiał ;p ale 1024? przy 800.. też wygląda ok ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za uwagi wiec tak postaram sie odpowiedzieć - teksty które tam są chociazby to o rozdziałce to przyznam szczerze glupota po prostu wiecie nei chciałem wkładać tekstu Lorem bo robie to przy kazdej pracy - takaze teksty to faza testów, ale zapamietam to o rozdziałce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A propo Photoshopa - nie masz przypadkiem źle ustawionych przestrzeni barw? Sprawdź, czy roboczą przestrzenią jest RGB (dla stron internetowych niech to będzie sRGB), to samo sprawdź dla wyświetlania na monitorze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:38 |