![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze spamem na mojej stronie , nie mogę dorobić żadnego zabezpieczenia , ponieważ jest to 'Jportal' , chciałbym wykorzystać taki sposób jaki mają na pewnym forum. Jest sobie link - np. Zablokuj IP - człowiek na to nie kliknie bo wie ,ze go zbanuje (a jak kliknie to jego problem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) ) , a spam bot kliknie na link i już go nie będzie.
Potrzebuje kodu który by takie cos zrobił. Jak widzicie nie jestem zaawansowany (jeszcze;) ) w tej dziedzinie. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 18.08.2007 Skąd: $this Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako, że jest to jportal, są specjalne wtyczki na pewno. Poszukaj.
A jeśli chcesz zrobić coś takiego to po prostu zrób linka do np. ban.php, a w nim dodawanie IP do adresów zbanowanych z jportala. Bardzo proste i skuteczne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie mogę dorobić żadnego zabezpieczenia , ponieważ jest to 'Jportal' a co ma piernik do wiatraka?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy popatrzeć na forum.
Szukaj Wstawiasz sobie taki skrypt i robisz do niego linka. Opisze Ci sposób: (Po kliknięciu na link): - Pobranie IP wchodzącego - Dodanie do listy banowanych IP (Przy wchodzeniu na stronę) - Pobranie adresu IP - Sprawdzenie czy IP jest na liście zabronionej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zabezpieczenie niesensowne całkowicie!
Robot wyszukiwarki też "kliknie" w ten link... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:01 |