![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
proszę o ocenę http://www.ebooks.net.pl/ (joomla) chodzi mi konkretnie o funkcjonowanie oraz szatę graficzną |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Joomla jejciu i co mam oceniać? Czyjś kod? A jak jest to joomla to ciekawe gdzie jest stopka?
Hmm, cms-y są dobre dla mięczaków. Nie obraźcie się ale ja to tak postrzegam. Jeśli ktoś chce stworzyć dobry vortal to musi napisać swój własny cms, a chociaż by dla satysfakcji i znajomości tego co się na pisało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie uważam, aby użycie "wolnego" CMS było błędem. W Niemczech wiele stron na nich śmiga. Jeśli są gotowe, sprawdzające się narzędzia nie trzeba nadkładać roboty, która kosztuje. Nie każdy ma czas lub umiejętności aby stworzyć CMS, a początkujący (również ja) może zrobić dużo błędów, co rzutowałoby na bezpieczeństwo.
Prawdąk jest jedna, że wolne oprogramowanie dla sklepu ani nie wygląda profesjonalnie, ani nie jest bezpieczne. Jeśli chodzi o moje osobiste odczucia, to ten biały tekst na pomarańczowym tle jest nieczytelny. Mędzy wzrok i zniechęca do czytania. Koszyk, ładnie położony, od razu informuje, że jestem na stronie sklepu. W menu zastosowałbym większy kontrast dla obecnej i podświetlonej pozycji, a mniejszy dla nieaktywnej. Skoro pozostałe elementy nagłówka mają zaokrąglone rogi, zachowałbym konsekwencję w tle logo. Samo logo proponuję powiększyć, napisy pod nim (przynajmniej "publikacje elektroniczne") można pomniejszyć i zmienić czcionkę na bardziej czytelną. W kategoriach nadałbym liście produktów dwa kolory tła na przemian, kolejnym pozycjom z wylistowania. Jak pamiętam w Joomli wystarczy dodać odpowiednią pozycję w CSS. Uniknąłbyś zlewania się dwóch ofert. Zwiększyłbym marginesy od krawędzi bloku dla tekstu, aby nikt nie czół się przytłoczony, za to czół się pewniej. Zasługuję na linka w stopce?!? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2006 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po wejsciu na strone odrazu prosi o haslo i login, wiec nic nie da sie zobaczyc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hmm, cms-y są dobre dla mięczaków. Nie obraźcie się ale ja to tak postrzegam. Jeśli ktoś chce stworzyć dobry vortal to musi napisać swój własny cms, a chociaż by dla satysfakcji i znajomości tego co się na pisało. Chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak bardzo się mylisz. @haponiuk: Jaki jest login i hasło, bo nawet się nie można dostać? Po co to zabezpieczenie .htpasswd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
On rano jeszcze udostepnial, widocznie sie zrazil i haslo zalozyl...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja nawet nie ogladam tego
usunales stopke joomli, tak dziekujesz za to ze zaoszczedzili Ci kupe roboty? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O! Już działa...
Mamy oceniać szatę graficzną? Ten szablon mamy ocenić? Szczyt szczytów... prosząc o ocenę "szaty graficznej" darmowego templatka dla Joomli... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Skąd: Strzeszyce/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu nie oceną a drobną reklamą serwisu zalatuje. Joomla, w dodatku darmowy layout - nic dodać, nic ująć...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Strasznie to wszystko nieczytelne. Nie lubię takiego natłoku informacji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
A ja to w ogóle nie lubię czytać książek, zwłaszcza elektronicznych!
-------------------------- a sądząc po błędach powinieneś zacząć proponowałbym słownik ortograficzny na początek. ps. a tak przy okazji .. nie nabijaj postów ~Cienki1980 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:45 |