![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały problemik z sesjami w php, przeszukałem naście tematów o sesjach, przeczytałem kilka tutoriali i nadal nic mi nie działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Do wykonania mam coś takiego: 1 strona zawiera zwykły formularz wysyłający dane metodą POST. 2 strony ma wyświetlać te dane i pytać czy wszystko jest w porządku. Jeśli tak to dane mają zostać wysłane do stron numer 3.
I tutaj nie wiem jak to przesłać do strony numer 3, czy użyć formularza tak jak w 1 pliku czy sesji czy czegoś innego. 3 strona ma za zadanie zapisanie danych do odpowiednich plików. Z zapisem danych do plików oraz przesłaniem danych z formularza ze strony 1 do 2 nie ma problemu. Natomiast za chiny nie potrafię przesłać ich ze strony 2 do 3. Używałem sesji ale nie dało to efektu, być może w złych miejsach używałem tych sesji. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam, Andriej20. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W drugim pliku możesz użyć formularza jeszcze raz:
Drugi sposób to sesje: Plik 2:
Plik 3:
I jeszcze coś - do Twojego kodu. Nieprawidłowo odwołałeś się do zmiennej formy:
Teoretycznie Twój kod nie powinien działać, nawet jeżeli w pliku php.ini masz wartość register_globals ustawioną na on (co w żadnym wypadku ze względów bezpieczeństwa powinno mieć miejsca). Mam nadzieję, że to zrozumiałe. Ten post edytował Hazel 28.08.2007, 20:17:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź.
Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie działać jak należy. Co do błędu z odwołaniem do zmiennej, w kodzie mam wpisane $_POST['wartosc'], a posta pisałem z głowy i zapomniałem o tym. Ale dzięki, że Zauważyłeś błąd. Pozdrawiam, Andriej20. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 15:14 |