![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze skryptem ajaź zaczerpniętym ze strony
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm i wszystko działa pod firefox a w ie występuje błąd skryptu ale tylko i wyłącznie jesli ładuję stronkę z serwera. Przykładowa strona demonstracyjna odpalana z dysku oparta o ten sam skrypt działa bez zarzutów wiec w czym tkwi problem? Jestem początkującym webmasterem i proszę o wyrozumiałość i pomoc Adres mojej strony to thuron.freehost.pl z nieszczęsnym skryptem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i mowię wam cześć gdyż to mój pierwszy post. Ten post edytował thuron 29.08.2007, 19:44:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz uściślić? U ciebie na localhoście wszystko śmiga, a na serwerze w sieci jest problem? Jaki błąd ci wyskakuje?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak klikam na uruchomienie akcji sterowanej skryptem mianowicie link do podstrony która ma być wyświetlana w divie to nic sie nie dzieje
napisana strona nie startuje pod ie ani z localhosta ani z serwera jedynie strona demo działa poprawnie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem. Ja z AJAX-em w IE miałem raczej same problemy. Proponuję jedno rozwiązanie (pomogło u mnie w przypadku innych skryptów): definicję funkcji "onreadystatechange" umieścić PO wywołaniu open i send. Ściągnąłem sobie ten skrypt, do którego linka dałeś. Tam w pliku "index.htm" jest coś takiego:
Zamień to na
i zobacz co z tego wyjdzie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 21:22 |