![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam skrypcik który wstawia obrazek na obrazku, ale wstawia go w lewym górnym rogu, a ja chciałbym aby wstawiał go na dole w prawym rogu. Wiem jak zrobić to teoretycznie ale nie potrafię przenieść tego na kod :-)
Wiec proszę wszelkie rady porady. Z góry za wszystko dziękuję .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc nie czytałem Twojego kodu. Na pewno masz tam gdzieś możliwość robienia offsetu, czyli współrzędnych X i Y gdzie ma się cos zaczynać, więc jeśli tak masz to po prostu oblicz wysokość i szerokość obrazków: zewnętrznego i wewnętrznego i od siebie odejmij te wartości powstanie dzięki temu uzyskasz te wartości offsetu, które Cię interesują.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie robiłem tak jak mówisz i obrazek robił sie czarny, znając moje możliwości to zapewne coś po drodze zepsułem kolejność zmiennych lub coś innego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm widzę tu jeden problem:
zmień odpowiednią linijkę na
chodzi o ampersand przed $obrazek, bo w Twoim przypadku po prostu tworzysz pusty obrazek i nic do niego nie wpisujesz, tylko podajesz to jako parametr. Należy pamiętać, że wewnątrz funkcji tworzy się kopia i nie ma wpływu na to co się z nią dzieje poza funkcją, chyba że za pomocą & to wymusisz. |
|
|
![]()
|
|
nie bardzo rozumiem co ma jedno do drugiego ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 06:44 |