![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na stronie (www.akwarium112.info/akwa) system komentowania newsów, Niestety we wszystkich newsach są te same komentarze. Do tego po usunięciu newsa i napisaniu go ponownie są te same komentarze co były. Najprawdopodobnie coś jest nie tak z id newsów.
Kod pliku comment.php:
Kod pliku commentf.php:
PS. te pliki są cześcią cms'a na którym jest oparta cała strona. ------------------------- do PHP są odpowiednie znaczniki BBCode a nie tylko [code] do wszystkiego ~Cienki1980 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzy malutkie błędy:
#2: $newsid=$_POST['newsid']; #19: $result = mysql_query("SELECT * FROM komentarze WHERE newsid='$newsid' ORDER BY id DESC") or die(...); #42: <form method="post" action="comment.php?site=add&newsid=<?=$newsid"; ?>> Myślę, że to pomoże. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem wszystko i przy wchodzeniu na strone z komentarzami wyskakuje taki błąd:
Kod Parse error: syntax error, unexpected '.' in C:\Program Files\wamp\www\cms\commentf.php on line 19
Ten post edytował Zaszczyk 24.08.2007, 17:34:37 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trwa łączenie z wrózką w sprawie błędu składni w kodzie php.
połączono proszę czekać na zgłoszenie serwera. na miłość boska daj nam tą linijkę jeśli chcesz żebyśmy Ci pomogli... |
|
|
![]()
|
|
trwa łączenie z wrózką w sprawie błędu składni w kodzie php. połączono proszę czekać na zgłoszenie serwera. na miłość boska daj nam tą linijkę jeśli chcesz żebyśmy Ci pomogli... Czytanie ze zrozumieniem się klania. W błędzie jest napisane że chodzi o linijke 19, a w drugim poscie ta linijka jest podana, ale jakbyś dalej nie rozumiał o co chodzi to proszę: Kod $result = mysql_query("SELECT * FROM komentarze WHERE newsid='$newsid' ORDER BY id DESC") or die(...);
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
umiem czytać, tak się zastanawiałem czy Ty wkleiłeś tą linijkę tak jak leci czy nie. bo jeśli tak to powiedz "wkleiłem ją tak jak mi podaliście" i ja przeczytam i zrozumiem. nie unosimy się a atmosfera powinna nam pomóc w poglębianiu naszych zdolności.
bo jeśli wrzuciłeś ją tak jak leci to po przeczytaniu masz że błedem jest kropka. gdzie jest kropka? w częsci die(...); a oto prawdopodobna odpowiedz "die" zapisane w ten sposob zostalo uzyte aby w miejsce "..." wstawic tekst wyswietlany w przypadku bledu co juz zapewne wiesz bo sam tego uzyles. do odpowiedzi na Twoj problem wystrczylo poczytac manual i sprawdzic metodą prób i błedów. zatem ja mówie teraz: "Czytanie ze zrozumieniem się klania" nie będąc złośliwym a chcacym pomóc, jednak do tego potrzeba jest informacji. napisz jakie osiagnales rezultaty w zmaganiach z ta linia. Ten post edytował klocu 24.08.2007, 19:43:17 |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem kod tak jak mówiłeś i teraz po dodaniu komentarza on się nie pokazuje. Wydaje mi się że coś nie tak jest z linijką 42, ale nie jestem pewien.
|
|
|
![]()
|
|
no to jeszcze pytanie czy komentarz fizycznie jest dodany do bazy danych? czy istenieje to sobie zdiagnozujemy reszte.
|
|
|
![]()
|
|
Zapomniałem wczoraj sprawdzić czy komentarze są w bazie. Dzisiaj sprawdziłem i są, a więc błąd jest przy pobieraniu komentarzy z bazy. Mam jeszcze jedną prośbe, mógłby ktoś podać skrypt aby nie dało się wysyłać pustych komentarzy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
1. Widzę błąd:
zamień na 2. Nie umiesz napisać prostego walidatora w JS? Może najpierw spróbujesz? Jak nie umiesz, to przeszukaj forum - tysiące postów dotyczy właśnie walidacji pustych pól, adresów e-mail itp. Pozdrawiam. P.S Przenoszę na Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:39 |