![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Wyszukuje w bazie np: samochody. Mam z 20 zapytań np: pojemność, marka, model, nadwozie itd.. Klikam szukaj, zapytania zostaną przekazane do skryptu wyszukującego. Po wyświetleniu wyników chciałbym je sortować według kolumn np: rok produkcji. I tu mam problem. W linki "sortuj malejąco według roku produkcji" muszę przekazać wszystkie 20 zapytać. Link jest strasznie długi i łatwo o pomyłkę. Jak przekazać zapytania aby link nie był taki długi. Tak myślałem aby przekazać w jednej zmiennej całe zapytanie do bazy "typ_silnika LIKE '$typ_silnika itd'", tak zrobiłem i działa ale to podobno niebezpieczne. A może w sesji. nie wiem proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Wrzuć wyniki do tablicy i posortuj tablce i wyświetl posortowaną.
2) Zrób z 20 zapytań jedno i posortuj go wg wybranego pola . -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za odpowiedz,
nie jestem specjalistę jjesli chodzi o php czy masz może jakiś przykład (chociaż podobny) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też nie jestem
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:22 |