![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użytkownik wprowadza dane w polu formularza oddzielone średnikami, które odbieram funkcją explode.
Dotąd wszystko działa. Nie mogę sobie jednak poradzić ze wstawieniem danych do MySQL. To znaczy mógłbym rozpisać je
itd. ale nie jestem w stanie z góry przewidzieć, ile będzie będzie elementów do wstawienia. Czy jest możliwe napisanie skryptu, który będzie sprawdzał wartość kolejnych elementów i wstawiał je w odpowiednie pola tabeli? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może uratuje Cie funkcja count" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ( Zlicza ilość elementów w tablicy lub pól obiektu ) ? Już znasz ilość elementów tablicy i możesz stworzyć zapytanie za pomocą pętli.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może uratuje Cie funkcja count" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ( Zlicza ilość elementów w tablicy lub pól obiektu ) ? Już znasz ilość elementów tablicy i możesz stworzyć zapytanie za pomocą pętli. ![]() lama jestem i nie umiem stworzyć zapytania za pomocą pętli, to znaczy takiego sprytnego zapytania, które wrzucałoby poszczególne elementy od razu do bazy danych ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat
Cytat Użytkownik wprowadza dane w polu formularza oddzielone średnikami Czemu muszą być odzielone, można przecież zrobić więcej pól input (niektóre mogą zostać niewypełnione ). Dziwacznie to jest napisane, albo ja nie potrafię tego pojąć . Opisz cały problem bardziej szczegółowo, jeśli chcesz ![]() a to jest pętla
Ten post edytował pojas 1.08.2007, 16:45:53 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:57 |