![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka mam taki kod
[php:1:897dc9f30e]<?php $que = "SELECT ip FROM ftpdata WHERE threadid='$id'"; $do = mysql_query($que); $do1 = mysql_query($que1); $row = mysql_fetch_array($do); $ip=$row['ip']; $ftp=explode(":",$ip); echo"<font face="verdana" size="1"><b>Viewing status stro</b></font>"; ?> </td> </tr> <tr> </tr> </table> <? $result=ftp_connect($ftp[0],$ftp[1]); if (!$result) { echo '<center><font face="verdana" size="1">Serwer nie działa</font></center>'; } else{ echo '<center><font face="verdana" size="1">Serwer jest włączony</font></center>'; } ?>[/php:1:897dc9f30e] I wszystko działa jak serwer jest włączony ale jak jest wyłączony to nie działa wyskakuje taki błąd Kod Warning: ftp_connect() [function.ftp-connect]: php_hostconnect: connect failed in g:wwwwbstatus.php on line 183
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in g:wwwwbstatus.php on line 183 Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in g:wwwwbadminfunctions.php on line 2324 To jest na forum vb |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest prawidlowa odpowiedz od php
chyba wiem o co ci tutaj chodzi - chcesz zobaczyc ktory server dziala a ktory nie. Jesli tak to mam na to troche lepsze rozwiazanie jakie ja uzywam na sprawdzenie status na ftp [php:1:fba1f6f201]<?php error_reporting(0); function is_online($server,$port) { $timeout=2; $fp = fsockopen($server, $port, &$errno, &$errstr, $timeout); if (!$fp) return false; else { fclose($fp); return true; } } printf("<br>FTP is %s",is_online('6.23.32.45',21) ? "online" : "offline"); printf("<br>HTTP is %s",is_online('6.23.32.45',80) ? "online" : "offline"); printf("<br>SNMP is %s",is_online('6.23.32.45',161) ? "online" : "offline"); printf("<br>SSH is %s",is_online('6.23.32.45',22) ? "online" : "offline"); ?>[/php:1:fba1f6f201] jesli chcesz wylaczyc ten error u ciebie wpisz : error_reporting(0); To jest tylko na jeden server, polaczenie tego z DB jest latwe wiec nie sadze abys mial jakis problem i nie pisalem tego. Oprocz tego mam to bardziej rozbudowane na mojej stronie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mozesz pokazać inne sposoby.Zobacze różne kobinacje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakich kombinacji szukasz?
jest ich wiele. Jesli napiszesz jak chcesz to wykorzystac to mozna wtedy napisac cos dla tego |
|
|
![]()
|
|
Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast:
[php:1:f94404f8ff]<?php $result=ftp_connect($ftp[0],$ftp[1]); if (!$result) { ?>[/php:1:f94404f8ff] Zastosój: [php:1:f94404f8ff]<?php if (!@ftp_connect($ftp[0],$ftp[1])) { ?>[/php:1:f94404f8ff] @ przed wywołaniem funkcji spowoduje wywołanie jej w trybie cichym - bez wyświetlania userowi przyczyny błędu, a w przypadku wystąpienia takowego zwróci z funkcji FALSE... |
|
|
![]()
|
|
Ten kodzin co mi podałes Bakus nie działa nic sie nie wyswietla jest jest serwer wyłączony.A ten kod
[php:1:f6fa536130]<?php error_reporting(0); function is_online($server,$port) { $timeout=2; $fp =fsockopen($server, $port, &$errno, &$errstr, $timeout); if (!$fp) return false; else { fclose($fp); return true; } } printf("<center><br>FTP is %s",is_online('$ftp[0]',$ftp[1]) ? "Online</center><br>" : "Offline</center><br>"); ?> [/php:1:f6fa536130] Cały czas wyswietla Offline nawet jak serwer jest włączony |
|
|
![]()
|
|
Juz sobie poradziłem dałem timeout na 3 i działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Wyglada na to ze twoj server ma problem z "respond time".
Wiekszkosc serverow powinna dzialac ponizej 3 sekund ale znam przypadki gdzie serwer byl w "domku" na cable lub dsl i zajelo 8-10 secund zanim sie polaczyl. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:48 |