![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość stworzenia w MySQL-u tabeli działającej na zasadzie "sesji" ? Tzn. miała by ona działać podobny sposób jak zmienne sesji w php: - tworzona jest po wejściu na stronę - tablica ta jest widoczna tylko dla aktualnego użytkownika - tablica ginie po zakończeniu sesji - każdy łączący sie użytkownik otrzymuje nowa czysta tabele W powyższy sposób działają zmienne, tablice i sesje w php, ale czy można stworzyć taką tabele w MySQL-u która by się zachowywała jak zmienna w php ![]() Bardzo mi by ułatwiła prace taka możliwość ponieważ MySQL umożliwia różne funkcje zliczajające, wyszukujące, a w tablicach to będę musiał wszystko z palca zrobić. Ten post edytował Kamilo 25.07.2007, 15:42:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi sie ze chodzi ci o tabele typu MEMORY.
-------------------- Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dość ciekawy typ tablicy. Tylko każdy użytkownik łączący sie z ta baza widzi to samo.
Chciałbym żeby każda osoba łącząca się z MySQL-em otrzymała czystą tabelę i w czasie pracy na tabeli nie była widoczna dla innych użytkowników. Najkrócej mówiąc żeby działała na zasadzie sesji w php, która jest unikalna dla każdego użytkownika. Jak ktoś ma jakiś pomysł albo sugestie proszę pisać. Pozdrawiam Ten post edytował Kamilo 26.07.2007, 11:15:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro tylko sesja jest "tymczasowa" to może stwórz sobie zwykłą zmienną typu tablicowego i zapisz w sesji
-------------------- Chcę kobietę!!! Cierpliwą i wyrozumiałą jak stado bydła przed dojeniem.....
Życie jest jak papier toaletowy-długie, szare i do dupy, ale na szczęście czasem pachnie rumiankiem wynajmę mieszkanie? |
|
|
![]()
|
|
właśnie robię to na tablicach. Byłem tylko ciekaw czy oferuje coś takiego MySQL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:01 |