![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi.
Mam problem z przekazywaniem zmiennych za pomocą sesji. Problem dotyczy systemu logowania. index.php
doit.php
cms.php
Problem: Po poprawnym zalogowaniu (hasło sprawdzone w bazie, więc $_session['username'] musi być ustawione) przy próbie wyświetlenia wartości w cms.php z okazuje się, że session['username'] ma wartość NULL. Wystarczy jednak, że źle podam hasło lub login i wpiszę prawidłowe wartości wszystko pięknie cieka. Pytanie: Jak to jest możliwe?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Gdzie mój błąd?? Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie wiem czy to ma znaczenie co do dzialania skryptu, ale moim zdaniem powinno byc
Kod $zapytanie = "SELECT pass FROM osoby WHERE login ='$user' ";
Ten post edytował {VeTeR} 16.07.2007, 22:50:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem właśnie w ten sposób, ale nie działało - jako login szukało "$user"a nie wartości przechowywanej w zmiennej $user
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień na:
poprawność hasła powinieneś sprawdzać w pętli
P.S: Header daj sobie normalnie tak jak masz u siebie. BBCode robi jakieś cyrki Ten post edytował b_chmura 17.07.2007, 10:18:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:29 |