![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam serdecznie
mam do was następujące pytanie potrzebuje stworzyć stronę w oparciu o xml, tyle że okazuje się że dostęp do tego xml z którego będę korzystał jest zabezpieczony i wykorzystuje HTTP Basic Authentication moje pytanie jest następujące w jaki sposób mogę połączyć się z tym serwerem żeby wyczytywać te dane chodzi mi aby po odświeżeniu strona na której będzie wdrożony xml po prostu automatycznie pobierała te dane bez konieczności logowania (aby każdy użytkownik po prostu widział stronę wynikową) oczywiście mam login i hasło od firmy zarządzającej takowym xml-em oto ich dokumentacja wdrożeniowa http://www.ghgml.giatamedia.com/webservice...cs/rest.en.html niestety nigdy nie miałem do czynienia z tego typu zamkniętym xml-em i szczerze mówiąc jestem zielony bardzo proszę o wskazówki w jaki sposób mogę wdrożyć te rozwiązanie za pomocą PHP z góry serdeczne dzięki i pozdrawiam kowalcook |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj curl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbys nieco rozszerzyć swoją wypowiedź o jakiś konkretny przykład "jak?"
byłbym bardzo wdzięczny pozdrawiam kowalcook |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/php/b...cja_uzytkownika
nawet googli nie trzeba otwierać ech.. |
|
|
![]()
|
|
serdeczne dzięki to jest dokładnie to czego było mi trzeba
co do szukania to wybacz ale po prostu po całym dniu spędzonym w google aby znaleźć coś na rozwiązanie problemu czyni iz google przestają być twoim przyjacielem ![]() jeszcze raz dzięki i pozdrawiam serdecznie kowalcook |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:41 |