![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy istnieje możliwość ustawienia takie czegoś w .htaccess lub inną metodą, skryptu który globalnie wykonywał by się przed uruchomienie którego kolwiek pliku na serwerze. Chcę użyć tego do sprawdzenia czy dany użytkownik został zbanowany czy nie ![]() Pozdrawiam, Łukasz. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cron innego pomysłu nie mam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co ma do tego CRON?
chyba mnie nie rozumiesz... chodzi mi o to ze zamiast w kazdym pliku dawać include 'jakis_plik.php'; i w tym pliku skrypt bo chce aby on się "załączał automatycznie" ale nie w dosłownym znaczeniu. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie CRON on by ci wywoływał ten skrypcik
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest coś takiego :
auto_prepend_file = auto_append_file = np. przykłądowy wpis w ".htaccess": php_value auto_append_file "333.php" Tylko nie pamiętam które jest które. Jedno dodaje skrypt przed każdym uruchamianym plikiem a drugie dodaje skrypt po każdym uruchomianym pliku. W przypadku tego pliku dołączanego za to jak uruchomisz funkcję "exit()" to nie będzie miał się okazji wykonać. -------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz mieć zabezpieczenie przed exit" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual w kodzie możesz zamiast dołączać plik na końcu, dołączyć na początku i zarejestrować funkcję przez register_shutdown_function" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:54 |