![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2005 Skąd: Stalowa Wola / Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Co sądzicie o kompresji wysyłanych stron do klienta przez ob_start('ob_gzhandler'); Czy jest to bezpieczne i wydajne ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim doświadczeniu - zdażało się że strony wysypywały się podczas działania szczególnie w IE na różnych komputerach.
Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale mowa oczywiście o przypadku gdzie jest sprawdzany nagłówek pod kątem czy przeglądarka obsługuje kompresję ... ? mam to zastosowane na stronie i nic mi się jeszcze na żadnej przeglądarce nie wysypało.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej Co sądzicie o kompresji wysyłanych stron do klienta przez ob_start('ob_gzhandler'); Czy jest to bezpieczne i wydajne ? Zależy co rozumiesz pod słówkiem wydajność - ta funkcja zwiększy obciążenie serwera, ale obniży ilość wykorzystywanego pasma. Co do bezpieczeństwa: To jest tylko kompresowanie danych, więc z bezpieczeństwo się nie obniży. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2005 Skąd: Stalowa Wola / Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok wrzuciłem na dość dużym obciążeniu i sądzę, że znacznego spadku wydajności nie ma, za to o wiele zmniejszyło się obciążenie łącza.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:52 |