![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich
adres formularza: www.test.kulbi.pl spakowany plik index.php: www.pliki.kulbi.pl/finalizacja_test.zip mam takie pytanko: Jak zrobić aby polu "miejsce dostarczenia przesyłki:" po wybraniu "na adres z Allegro" poniższe pola były nieaktywne, po wybraniu "na poniższe dane" poniższe pola były aktywne, oraz tak samo w danych do faktury po wybraniu paragon poniższe pola były nieaktywne, po wybraniu faktura poniższe pola były aktywne. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę przedytoać posta i pokazać kod tu na forum.
Mało komu będzie się chcialo ściagać i rozpakowywać. Przenoszę z PHP na Przeszkole |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w powyższym kodzie umieściłem tylko potrzebne rzeczy czyli "DANE DO WYSYŁKI" oraz "DANE DO FAKTURY" ponieważ zabrakło znaków pozdrawiam ------------------------- zabrakło Ci jeszcze odpowiedniego wykorzystania BBCode poprawiłem ale na przyszłość pamiętaj o tym ~Cienki1980 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić to na dwa sposoby.
Albo umieścić pola formularza w divie, który będziesz pokazywał lub ukrywał w zależności od wybranej opcji, lub podczas zmiany w polu RADIO będziesz blokował poszczególne pola formularza. To drugie będzie miało więcej kodu ja daje Ci przykład na rozwiązanie numer 1. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo ten drugi sposób
|
|
|
![]()
|
|
dzięki działa masz u mnie piwo, ale jak np. chcę zrobić dwie takie reguły w tym jednym formularzu (jeszcze tak samo żeby było w PARAGON / FAKTURA) to muszę coś przerabiać w java script?
Ten post edytował kulbi 17.06.2007, 11:01:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przerobiłem tak żeby nie trzeba już było edytować za bardzo js, żeby dodać kolejne "bloki" wystarczy do tablicy odpowiednie wartości podopisywać, to już można na zasadzie analogii więc nie powinno być problemu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 18:18 |