![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę o pomoc.co mam wpisać w kryteriach przy kwerendzie wybierającej aby wiersze się nie powtarzały?proszę o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pojęcia jak to w Accesie wyklikać ale tak na chłopski rozum biorąc chyba można było tam przełączyć na widok SQL. Więc jeśli przełączysz powinno zadziałać dodanie DISTINCT od razu po SELECT czyli np
Mam nadzieje że nie wprowadziłem w błąd bo jak już mowilem od szkoły sredniej nie mam z accessem nic wspolnego ![]() -------------------- Cogito Ergo Sum
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki ale to już próbowałem i nic.musze cos wymyślec
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
GRUP BY dziala w Accessie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2004 Skąd: TG Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w widoku kwerendy klikasz na szare tło prawym klawiszem myszy i wybierasz właściwości
Następnie w plu wartości unikatowe wybierasz TAK Teraz jeszcze powinieneś wybrać pole dla którego mają yć wartości unikatowe. Od tej pory w podglądzie SQL dla kwerendy będzie widnieć DISTINCT -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dziekuje juz zrobilem:)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:48 |