![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewne pytanie do forumowiczów , mianowicie : mam wykupione domene ksrw.pl do tego mam forum i chciałbym zrobić tak by forum miało oosbny adres taki forum.ksrw.pl Czy można to zrobić za pomocą skryptu i czy to nie będzie problemu z działanie forum ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2007 Skąd: Wędzina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy przy pomocy skryptu. Raczej zrobić subdomenę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie da sie zrobić subdomeny , ponieważ domena jest wykupiona , bez serweru
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DNSy odpowiadają, że ksrw.pl nie jest zajęte i można ją zająć, ale może jeszcze trwa aktualizacja DNSów. Wykup hosting i tam w panelu administracyjnym zapewne będzie opcja do utworzenia subdomeny.
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Tylko domene wykupiłem gdzieś indziej
![]() A serwer mam w innym... i chciałem sie dowiedziec , bo nie można w panelu nazwa.pl zrobić subdomeny ..... Subdomene moge zrobić w panelu na serewerze ~ ![]() Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w panelu administracyjnym nazwa.pl jest miejsce, gdzie podajesz delegację domeny a w panelu administracyjnym serwera z wykupionym hostingiem dodajesz wykupioną domenę (albo musisz skontaktować się z BOK hostingu).
Jak już będziesz miał poprawnie zrobioną delegację domeny to wtedy zajmiesz się subdomeną (bo to 2 kliknięcia myszą wtedy...) Ten post edytował Darti 3.06.2007, 12:35:58 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Nie zauwazyłem takiej opcji!!!
Ja w nazwa.pl mam tylko wykupioną domene i nie moge tego znaleść! |
|
|
![]()
|
|
1) Zaloguj się
2) po lewej na panelu wybierz "Twoje domeny" 3) wybierz domenę 4) Przekierowanie IP/URL -> zmień ustawienia 5) wpisz IP serwera z hostingiem albo wpisz adres typu twoja_nazwa_w_hostingu.hosting.pl 6) zatwierdź 7) poczekaj na zmianę delegacji (około 24 h) -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
|
|
![]()
|
|
tak tylko jest pewien problem
bo główną domene chce przecierować juz na subdomene czyli krsw.krs.webd.pl ---> krsw.pl a forum forum.krs.webd.pl --> forum.krsw.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez jestem bardzo ciekaw tworzenia subdomeny z poziomu skryptu.
Dla przykładu fotka.pl ona ma robione subdomeny automatycznie po zarejstrowaniu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez jestem bardzo ciekaw tworzenia subdomeny z poziomu skryptu. Dla przykładu fotka.pl ona ma robione subdomeny automatycznie po zarejstrowaniu. Poszukaj informacji o wildcard -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez jestem bardzo ciekaw tworzenia subdomeny z poziomu skryptu. Serwer traktuje subdomeny wtedy jako catch-all czyli przekierowuje wszystko do domeny głównej. Ta zaś odczytuje pełny adres wywołania i tym samym posiada informację o ciągu znaków wpisanym przed domeną. Można wtedy praktycznie korzystać z nazwy subdomeny jak ze zmiennej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki napewno poczytam o tym.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:50 |