![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam klasę która pośredniczy przy wybieraniu sterownika do bazy danych. Niestety konstruktor klasy nie zamiast mi zwracać obiekt klasy PDO zwraca mi obiekt swojej własnej klasy. Wygląda to mniej więcej tak Wnioskuję że nie zwraca obiektu klasy PDO bo pojawia mi się komunikat: Fatal error: Call to undefined method DB::prepare() Jak sprawić by jedna klasa mogła zwracać kilka różnych obiektów z różnych klas ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Konstruktor nie może nic zwracać oprócz obiektu swojej klasy. Byłoby co najmniej dziwne, gdybyś wywołując obiekt jakiejś klasy dostał inną : P.
Użyj sobie np. metod statyczych
oczywiście nie uwzględniłem parametrów itp, ale z tym sobie poradzisz. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh a już się cieszyłem że jest jakaś magiczna sztuczka która pozwoli mi na wprowadzenie tego w życie tak jak napisałem
![]() Dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 16:53 |