![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam - mam prosty kodzik:
i wyświetla on wartości np Marta: 2 Piotr : 6 Jan: 4 Jak zrobić aby te wartości które zliczy czy li w tym przypadku 2 i 6 i 4 oznaczyć jako zmienne? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście że tak jest łatiwje ale własnie nie oto chodzi w mojej pracy - musze oznaczyc to jako zmienne aby potem móc pracować z tymi danymi jeszcze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam - mam prosty kodzik:
i wyświetla on wartości np Marta: 2 Piotr : 6 Jan: 4 Jak zrobić aby te wartości które zliczy czy li w tym przypadku 2 i 6 i 4 oznaczyć jako zmienne? O to Ci chodzi??
-------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
Cezar 708 właśnie o coś takiego jak napisałeś
Uli - to daje taki sam wynik jaki uzyskałem wcześniej. |
|
|
![]()
|
|
no teoretycznie to możesz zrobic tak:
wynikiem powinno być coś takiego: Kod Piotr: 2, Marta: 6 ... ale baardzo nie polecam takiego rejestrowania zmiennych, wchodzisz na kolejny stopien abstrackji, ktory ardzo ciezko kontrolowac, nie wspomne juz o bezpieczenstwie skryptu. Dodatkowo nalezy rowniez jakos walidowac kolumne `imiona` bo wywali sie blad gdy na przyklad bedzie spacja pomiedzy nimi lub jakis innny znak, ktory jest niedozwolony w nazwie zmiennej no ale wynik bedziesz mial taki jaki chcesz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:48 |