![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ma ktos cos takiego / wie jak za cos takiego sie zabrac ? Chodzi o generator zwyklych drukow do przelewow jak sa na poczcie czy w banku. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Więc jako tło dajesz skan takiego druczku a potem nanosisz na niego napisy w odpowiednich miejscach
![]() Zainteresuj sie komendami z rodziny image" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłbym tak jak @kwiateusz albo sam ręcznie wykonał szablon na który nanosiłbym dane.
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej myslalem o skrypcie generujacym tabele ktorej tlem jest jpg druku przelewu. Banalna sprawa, tylko nie ma sensu bawic sie w ustawianie szerokosci pol. Na pewno ktos juz ma to zrobione... Nie widze sensu stosowacv tu biblioteki gd.
Pozdrawiam Ten post edytował astropanic 7.05.2007, 00:37:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja osobiście używam biblioteki FPDF, można na niej zrobić praktycznie wszystko, tylko powinno się pociągać nie które funkcje do niej i podczepić pod klase... np generowanie tabelek i jest GIT.
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej by było dać zeskanowane tło na tabelę i pobawić się w szerokości tabel, a potem za pomocą funckji echo odczytać zapisane zmienne??
jak dla mnie to to wydaje się o wiele lepsze i mniej pracochłonne ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.zemsoft.pl/index.php?page=19
Ten przykład jest na podstawie FPDF + gotowy wektorowy PDF jako "template" + wkompilowywana polska wersja czcionki courier, także polecam FPDF. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jarmiar twój sposób jest bezsensowy i uzależniony od, przeglądarki, rozdzielczości i innych wypadków losowych... natomiast PDF jest pewny
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest bardzo dobre rozwiązanie, ale powiem szczerze, że nie bardzo wiem jak to ugryźć. Czy mogę poprosić o opis jak zamieścic to na stronie lub ew, gdzie znaleźć kurs/objasnienie.
![]() Wiem, że tego typu pytania denerwują, ale poproszę o wskazówkę ![]() Z góry dziekuję ![]() Ten post edytował BatGraf 28.06.2007, 23:43:16 -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak bym robił, zapewne zrobił bym używając FPDF, bo lubię. Jednak bardzo ciekawą opcją jest zrobienie tego tak jak allegro to zrobiło.
Obrazek druczka jako tło, na tym normalny tekst tylko odpowiedni rozmiar - trochę zabawy w html i gotowe. Najprostsze rozwiązania najlepsze. @jarmiar twój sposób jest bezsensowy i uzależniony od, przeglądarki, rozdzielczości i innych wypadków losowych... natomiast PDF jest pewny ![]() Hmm trochę się chyba rozpędziłeś. Zależny od przeglądarki i rozdzielczości? Nie powiedział bym. Nie przesadzajmy już. A PDF taki pewny? Niby tak, można sobie zapisać na dysk ble, bla. Ale ... jak wejdzie na stronę ktoś kto z internetem ma styczność małą, zna tylko allegro, onet i google, to może się okazać że nie ma zainstalowanego readera do pdfów i dupa. Tak, tak zaraz powiecie że nie ma takich przypadków. Ano są i jest ich dużo ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Swojego czasu Crashu zrobił fajny generator.
http://crashu.info/_pfb/stuff/druk/ Ja z tego korzystałem wielokrotnie i niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu zgodzę się z opinią, że wielu internautów z pod znaku IE - nie z wyboru, mogą nie mieć nic do pdf, al przeglądarki to też udręka. Dużo osób wykorzystuje IE , i sporo FF. Ja wczoraj znalazłem bardzo fajny skypt, dzieki zyczliwości Martina :
Wygląd generatora ... i jego "żródło" ... i powiem szczerze, że trochę nabiedziłem się, żeby wyglądało podobnie w Operze, FF i IE. Mimo to efekt jest dla mnie nie do końca zadowalający, bo i tak w kazdej przeglądarce są różnice : generator Najgorzej w FF (chyba) w zalezności od rozdzielczości, pole z kwotą "ucieka" Powiedzcie mi - jak zrobić to wszystko w PDF ? ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś zrobiłem system druku etykiet, które skrypt wypluwał w postaci PDF, w którym siedziały obrazki zrobione za pomocą GD.
To chyba najprostszy sposób (omija się ewentualne problemy z czcionkami etc.). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:56 |