![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ponizszym kodzie zamiast otrymac wartosc z value otrzymuje array.
Gdzie mam błąd ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj, jeśli masz tego typu błędy o testowaniu zmiennych. Mam na myśli:
A Twój błąd dotyczy, błędnego nazewnictwa zmiennej. Masz:
A powinno być:
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko że jak usunę [] to mi poprawnie przesyla, ale w formularzu select wyskakuje błąd:
Warning</b>: in_array(): Wrong datatype for second argument in <b>ankieta.php</b> on line <b>9 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko że jak usunę [] to mi poprawnie przesyla, ale w formularzu select wyskakuje błąd: Warning</b>: in_array(): Wrong datatype for second argument in <b>ankieta.php</b> on line <b>9
Pisane z palca, ale zasadę mam nadzieję, że rozumiesz. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Tak własnie zmieniłem i jest jak opisalem wyzej.
Czyli poprawnie przesyla dane, ale w polu select wyskakuje wspomniany bląd. |
|
|
![]()
|
|
Tak własnie zmieniłem i jest jak opisalem wyzej. Czyli poprawnie przesyla dane, ale w polu select wyskakuje wspomniany bląd. Cytat Tak, tylko że jak usunę [] to mi poprawnie przesyla, ale w formularzu select wyskakuje błąd: Warning</b>: in_array(): Wrong datatype for second argument in <b>ankieta.php</b> on line <b>9 Jak może być tak jak opisałeś wyżej, skoro w poprawionym przeze mnie kodzie nie występuje ani razu in_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ? Sprawdziłeś w ogóle mój kod ? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Moje niedopatrzenie . twój sposob dziala poprawnie
A jak to zastosowac do typu radio : by sprawdzało tak jak z poprzednim przypadkiem ? <?php if ("Tak" == $_POST['a4']) { echo " checked"; } ?> |
|
|
![]()
|
|
W ten sam sposób, : > -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Działa poprawnie. Tylko brakuje by była wartość domyslna. Tzn w polu radio by było zaznaczone na starcie. Tak jak przy polu select, user ma do wyboru na starcie pierwsza wartosc.
|
|
|
![]()
|
|
Wartość domyślna, powinna być 'Tak'. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:18 |