![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić żeby zapytanie select wykonywało się samo w określonych odstępach czasu. Chcę je wykorzystać do zrobienia coś w rodzaju pokazu slajdów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale "samo" sie wykonywalo czy z poziomu skryptu? Przy wlaczonej aplikacji czy jak? Troche malo konkretow - jesli z poziomu aplikacji to jakas petla/instrukcja warunkowa (zalezy jak to ma dzialac), jesli z poziomu systemu po prostu to moze Crontab?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyśl nad wykorzystaniem Javascript i funkcji setInterval(), która uruchamia w odstępach czasu funkcję zmieniającą atrybut src danego obrazka na inny z tablicy.
No i ostatnio trendy stało się korzystanie z AJAX'a. Ten post edytował Darti 26.04.2007, 23:55:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za brak szczegółów - już się poprawiam.
Chodzi oczywiście z poziomu skryptu. Na stronie zapytanie po uruchomieniu strony wyświetla mi jeden obrazek. Chcę, żeby po uruchomieniu tej strony np. co 15 sek zapytanie ponownie się wykonało. Zapytanie wyswietla losowy obrazek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tą metode znam. Ja nie chcę odświeżać całej strony tylko plik.php, który jest dołanczany
Pomyśl nad wykorzystaniem Javascript i funkcji setInterval(), która uruchamia w odstępach czasu funkcję zmieniającą atrybut src danego obrazka na inny z tablicy. A możesz coś więcej podpowiedzieć? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:51 |