![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 8.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbuje zrobić sobie CMSa na Zend Framework ale napotkałem mały problem. Nie wiem jak uruchomić kontroler z więcej niż jednym parametrem. Mam stworzony kontroler Class i adres cms.localhost/class/add_class adres ten wywołuje formularz dodawania klasy, natomiast chciałbym w tym kontrolerze zrobić akcje cms.localhost/class/delete_class/1 - gdzie 1 to numer id klasy usuwanej W jaki sposob odczytać wszystkie te dane? W tym wypadku operuje na akcji deleteclassAction() ale jak odczytac parametr 1? Poniżej przykład jak odczytuje dane dla adresu cms.localhost/object/1 (dowolny numer ID)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Przeniesiono: PHP -> Gotowe rozwiązania->Frameworki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw sobie odpowiednio trasę w routerze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 8.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już męczę ten artykuł od godziny i nie potrafie skapować jak to działa. Ustawiam sobie trase
w opisie jest napisane, że mogę sobie pobrać wartość username przez Zend_Controller_Request::getParam oraz Zend_Controller_Action::_getParam Nie udało mi się pobrać zmiennej username. Potrzebuję stworzyć sobie trasę podobną do tej user/deleteuser/:user_id Gdzie i w jaki sposób mam odczytać user_id? Dane te odczytuje sie w kontrolerze user, akcji deleteuser? |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz mieć tak wszędzie:
Jeśli tylko w kontrolerze user i akcji deleteuser:
Pobierasz tak jak napisałeś wyżej |
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:29 |