![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chce zeobic licznik sciagniec.dane plikow do downloadu sa zawarte w kilku tabelach bazy MySQL. w kazdej tabeli stworzylem kolumnie ilosc i nie wiem co dalej.moze macie jakies inne pomysly?
dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O masz...podobny temat jest nizej, a pozatym to wyszukiwarka sie klania...
Kod <A HREF="pobierz.php?id=1">Pobierz</A>
[php:1:9c5686e83a]<?php //pobierasz z bazy liczbe sciagniec pliku o okreslonym id //zwiekszasz ta liczbe //pobierasz sciezke do pliku o okreslonym id //robisz przekierowanie pod ten plik ?>[/php:1:9c5686e83a] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:df7cacdcc7]<?php
$klikniec++; $x = mysql_query('UPDATE..........'); ?>[/php:1:df7cacdcc7] do zmiennej $klikniec pobierz najpierw dane z komorki powieksz to o 1 a puzniej zapisz... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taaa.... GrayHat: nie chodziło nam o taki kod, bo taki to może każdy głupi wymyśleć.
Ja podpowiem, że zapytanie powinno wyglądać mniej więcej tak: [sql:1:be3b5d66c5]UPDATE tabela SET klikniecia + 1 WHERE ID='118'[/sql:1:be3b5d66c5] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki spenalzo,ale niewiele mi to mowi.narazie jestem bardzo cienki z mysql (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) . czy moglbys napisac caly kod do takiego licznika.moj download wyglada tak,ze dane plikow przechowywane sa w kilku tabelach mysql.kazdy wiersz ma kolumne ilosc_klikniec,ktora ma byc zwiekszana po kazdym kliknieciu w link.bede bardzo wdzieczny
z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cyberman luknij na http://phppl.net tam byl taki skrypt kiedys chyba
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyklad:
[php:1:54919e6bf6]<?php //polaczenie z baza //wybranie bazy danych //sprawdzenie poprawnosci zmiennej id if(!is_numeric($_GET['id'])){ die("Bledne id!"); } //pobranie adresu pliku o okreslonym id $dw=mysql_query("SELECT linkdopliku FROM tabela WHERE id='".$_GET['id']."'"); //sprawdzenie czy plik o takim id jest w bazie if(!$link=mysql_result($dw,0)){ die("Nie ma takiego pliku!"); } //zwiekszenie wartosci pola wejscia o 1 mysql_query("UPDATE tabela SET wejscia=wejscia+1 WHERE id='".$_GET['id']."'"); //zamkniecie polaczenia //przekierowanie pod plik $link ?>[/php:1:54919e6bf6] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:17 |