![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pola: wzrost, waga, biust, talia, biodra, pas, klatka, wiek i każde z nich ma być przeszukiwane w zakresie (np. wzrost od 120 do 185) - teraz jak to zrobić, żeby automagicznie szukać w bazie tylko tych pól, które w formularzu są wpisane obie pozycje (od.. do...) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien, czy o to chodzi, ale moze tak:
mamy w formularzu pola: biust_od, biust_do, wzrost_od, wzrost_do, waga_od, waga_do, ... i w pliku przetwarzajacym piszemy cos na podobienstwo tego: [php:1:127dde4a51]<?php $zapyt="SELECT * FROM tabela WHERE "; if ($_POST['wzrost_od'] && $_POST['wzrost_do']) $zapyt.="(wzrost BETWEEN ".$_POST['wzrost_od']." AND ".$_POST['wzrost_do'].") AND "; if ($_POST['waga_od'] && $_POST['waga_do']) $zapyt.="(waga BETWEEN ".$_POST['waga_od']." AND ".$_POST['waga_do'].") AND "; if ($_POST['biust_od'] && $_POST['biust_do']) $zapyt.="(biust BETWEEN ".$_POST['biust_od']." AND ".$_POST['biust_do'].") AND "; //... itd. //tu moze cos co jest zawsze prawda //$zapyt.="(id>0)"; $zapyt.=" ORDER BY id"; $query=mysql_query($zapyt); ?>[/php:1:127dde4a51] cos takiego mniej wiecej, mozna to wstawis do switcha, i nalezy dodac troche ifow, aby rozwiazac problem ze spojnikami AND |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm spenalzo ja mam skrypt ktory automatycznie wywala sql'a... Obsluguje formanty adn, or, not , nawiasy, - / + i wszystkie bajery ale nie wiem jak polskie znaki wtrynic tam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Wiec jak zrobie ci podrzuce. P.S. Pola ktore chcesz przeszukac musza byc fulltext
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
web86 podziel sie kodem...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
GrayHat nie ty zalozyles ten topic.... wiec nie tobie go mam zamiar udostepnic...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
web86 moglbys sie nim podzielic z cala spolecznoscia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
OPEN SOURCE ROX!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat web86 moglbys sie nim podzielic z cala spolecznoscia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
OPEN SOURCE ROX!! Aborcja & eutanazja RULEZZZ!!! |
|
|
![]()
|
|
grayHat nawet jesli dalbym ci to i tak nie umialbys zrobic z tego uzytku (swiadczy o tym poziom twoich umiejetnosci) wiec daruj sobie....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:02 |