![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
to moja pierwsza stycznosc z php, dlatego przepraszam jezeli cos glupiego napisalem, sciagnalem sobie skrypt (podobno php chociaz wyglada na wklejony do html) i potrzbuje zrobic logowanie do strony w html (logowanie ma byc w php) i ten skrypt mi nie dziala (nawet po usunieciu "<br> " ktore wydawaly mi sie zbyteczne) prosze bardzo o pomoc, bo skrypt ten bardzo jest mi potrzebny Skrypt loguje użytkownika i powiadamia o tym fakcie administratora na podany email załączając dane użytkownika i czas logowania.
---------------------- Jeśli chcemy dać kod na forum umieszczamy go w odpowiednich tagach BB Code, tym razem poprawiłem, ale na przyszłość proszę się do tego stosować. --- ~strife |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 10 Dołączył: 25.12.2005 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a pokaz jaki blad Ci wyswietla, napewno kazde "<br> " powinno byc w print albo echo wiec tu juz jest kilkanascie bledow
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaden blad nie wyskakuje tylko poprostu wyswietla tresc calego skryptu:
---------------------- To nie jest poprawny BB Code. Do kodu php jest specjalny znacznik [php]. --- ~strife |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaden blad nie wyskakuje tylko poprostu wyswietla tresc calego skryptu: [...] Co masz na myśli, że kod nie zostaje parsowany i cały ten kod który nam podałeś po uruchomieniu zostaje wyświetlony tak jak jest, dobrze rozumem ? Bo jeżeli tak to mogło się tak zdarzyć, że nie masz obsługi php na serwerze, upewnij się czy masz i czy pliki .php są parsowane, stwórz przykładowy plik phpinfo.php i uruchom go na serwerze, zobacz co Ci się wyświetli.
Pzdr. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
php na moim serwerze na pewno dziala, ale sprawdzilem i dziala,
zmienilem troche kod i umiescilem w pliku php i okienko logowania sie pojawia ale nie wiem jak przekierowac zeby logowalo sie do mojej strony (bo po wpisaniu loginu i hasla znowu pojawia sie okienko), albo jak wkleic ten kod do pliku html
czy jest ktos w stanie mi pomoc bo nie potrafie sobie z tym poradzic a od wczoraj sie mecze Ten post edytował dan21 5.03.2007, 16:11:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten plik, do którego wklejasz ma mieć rozszerzenie *.php - z tego co się domyślam to wklejasz do *.html
-------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
próbowałem tak i tak, nawet jak wklejam go do php to niby pokazuje sie okienko do logowania ale nie wiem jak zrobic zeby po podaniu dobrego loginu i hasla zalogowac sie do mojej strony w html, bo nie wiem takie takie przekierowanie zrobic
a wiec sprawa wyglada tak, skrypt chyba dziala (bo pokazuje sie okienko do logowania), ale nie wiem jak zrobic przekierowanie po prawidłowym zalogowaniu sie do mojej strony w html, prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Realizację stron przeznaczanych dla konkretnych użytkowników zaimplementujesz wykorzystując sesje.
Natomiast samo przekierowanie - funkcja header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual:
Ten post edytował JaRoPHP 10.03.2007, 10:32:48 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:17 |