![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jest to mój pierwszy post na forum, więc chciałem się serdecznie ze wszystkimi przywitać! Ostatnio przenosiłem stronę z serwera na serwer i przytrafił mi się mały problem. Na stronie jest formularz, który po wypełnieniu wysyła informacje do bazy danych, a także pobiera fotkę i mp3. Na poprzednim serwerze wszystko działało bez problemu. Uzytkownik wchodził, wypełniał pola, kilkał "dodaj" i wszystko ładnie się kopiowało. Jednak teraz coś nie gra. Mimo uzupełnienia pól formularz nie pobiera mi zdjęcia... W innym miejscu - w panelu admina mam ten sam kod i tam o dziwo po dodaniu fotki wszystko gra... Ustawienia chmodów na serwerze dla pliku z formularzem 666, dla pliku php obsługującego formularz 666 dla katalogu gdzie przechowwane sa zdjecia 777. Co moze być nie tak. nie zakładam błędu w kodzie. Może powiniennem coś zmienić w ustawieniach serwera?? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem podobny problem i:
a) Okazało się że dla plików uploadowanych mam umask ustawiony tak że nie można było kopiować, czyli po załadowaniu pliku do tmp musiałem przed skopiowaniem nadać mu nowe prawa. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/cool.gif) Musiałem pokombinować ze ścieżką, ponieważ jak podałem mu względną ścieżkę, to bydlak się wywracał, jak podałem bezwzględną też. Pomogło dopiero coś takiego: "/home/domena/../katalog/". Nie mam pojęcia czemu, ale działa. Być może to któryś z tych problemów i ta informacja się przyda. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal nie pomogło :/ i nadal nie chce kopiować próbowałem juz chyba wszystkich możliwości i normalnie nie mam siły... Macie może jeszcze jakieś pomysły?
Kod skryptu wygląda tak:
Probowałem zmieniac tam gdzie jest ścieżka /pliki/mp3 z "." z ".." bez "/" tak jak radził "frickle" i nic nie pomoga... co jest nie tak :(( Na prawdę nikt nie wie?? Ten post edytował abdiel 27.02.2007, 13:42:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 05:03 |