![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób zrobić coś takiego w php że menu strony będzie zawarte w jednym pliku a inne podstrony w innych plikach. Żeby nie trzeba było edytować wszystkich podstron gdy chce się dokonać zmian w menu. Oraz czy jeśli na stronie robionej w php chcę wstawić obrazek lub link to należy normalnie to w html-u napisać czy są jakieś polecenia w php ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad1
include; - http://pl.php.net/manual/pl/function.include.php ad2 normalne polecenia html Ten post edytował bronx 24.02.2007, 20:45:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() Chciałem się jeszcze zapytać jak zrobić coś takiego że na tle strony było by drugie tło. Tzn. taka podstawka pod całe menu strony. Jak dam zwykły obrazek to nie będzie się rozci±gał a tabeli nie chcę używać. I jak w php można zrobić że gdy najeżdża się na link lub button myszką to z boku lub pod buttonem pokazuje się prostokącik z linkami do podstron ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki ![]() Chciałem się jeszcze zapytać jak zrobić coś takiego że na tle strony było by drugie tło. Tzn. taka podstawka pod całe menu strony. Jak dam zwykły obrazek to nie będzie się rozci±gał a tabeli nie chcę używać. poczytaj o divach I jak w php można zrobić że gdy najeżdża się na link lub button myszką to z boku lub pod buttonem pokazuje się prostokącik z linkami do podstron ? to nie w phpie tylko w JS lub css w google/forum poszukaj drop down menu -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:27 |