![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Mam linki na końcu strony, tylko nie wiem czy je ując w <p> i oddzielać <br /> czy wziaść je w liste.
Mniej wiecej takie linki przykładowe: Czy powinienem wziasc to w liste? Ale jak wylacze style to ta lista jest taka brzydka, strasznie rozproszona (tzn duze marginesy) Zna sie ktoś na tym? Ten post edytował Kisiol_Ent 24.02.2007, 12:14:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy powinienem wziasc to w liste? To zależy, jeśli jest to jakieś menu bądź coś co może być listą, to powinna to być lista. Ale jeśli są to linki pozycjonujące i mają tylko zadania typowe dla SEO to możesz dać bez listy bo nie ma sensu.Ale jak wylacze style to ta lista jest taka brzydka, strasznie rozproszona To po co wyłączasz style?(tzn duze marginesy) <ironia>Warto mieć alufelgi? Przecież jak zdejmę koła to samochód i tak wygląda źle.</ironia> Ten post edytował mike_mech 24.02.2007, 12:28:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Nie o to mi chodziło z tym wyłączaniem styli. Bo jak robie strone to zawsze też wyłączam style,
zeby zobaczyć jakby np. to wygladalo w przeglądarce nieobsługującej styli, jakby to wyglądało w przeglądarce tekstowej, albo na komórce. A jak pisałem, że ta lista jest brzydka po wyłączeniu styli to teraz juz doszedłem dlaczego, bo miałem w <li> zawarte <p> ... bo tak miałem formatowany tekst. Ale teraz to usunołem i jest element pod elementem bez żadnych marginesów. Nie rozumiem co to znaczy linki pozycjonujące... A co do moich linków, są to linki zewnętrzne na końcu strony, coś jak bibliografia. Jest ich dużo i jeden pod drugim, więc przypominają mi listę ;P Ten post edytował Kisiol_Ent 24.02.2007, 12:36:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest ich dużo i jeden pod drugim, więc przypominają mi listę ;P No widzisz, sam sobie odpowiedziałeś :) Na tym właśnie polega semantyczne pisanie kodu - jeżeli coś jest z założenia (niekoniecznie z wyglądu) listą - powinno być zakodowane za pomocą elementów odpowiedzialnych za tworzenie listy :) pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:04 |