![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Kończę pisać swoją obsługę błędów. Chcę odczytać błędy z pliku error.log ale nie mogę ułożyć poprawnego zapytania dla preg_match_all(). W pliku tekstowym mam: Kod [ERROR] [day]20-02-2007[/day] [hour]02:23[/hour] [file]D:\WWW\orglee\class\class_mysql.php[/file] [line]81[/line] [desc]Connection Problem[/desc] [message]Access denied for user 'orgleee'@'localhost' (using password: YES)[/message] [/ERROR] [ERROR] [day]20-02-2007[/day] [hour]02:23[/hour] [file]D:\WWW\orglee\class\class_mysql.php[/file] [line]81[/line] [desc]Connection Problem[/desc] [message]Access denied for user 'orgleee'@'localhost' (using password: YES)[/message] [/ERROR] Odczytać chcę za pomocą:
Ale nic się nie wyświetla. W czym rzecz ? Jak ułożyć odpowiedni pattern ? Macie może jakieś samouczki do PCRE ? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Literówka
![]()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ślepy człek ze mnie gdzie te błąd był / jest ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to przyjrzyj sie jeszce raz - znak po znaku
I co widać? ERORR != ERROR -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No teraz to tak
![]() Dziękuję [SOLVED] edit> Jeszcze taka sprawa bo porównuję nazwy plików ( razem ze ścieżką ) w którym wystąpił błąd. Jako że ścieżki mają backslashe użyłem funkcji addslashes() żeby mi preg_match uznał je za tekst a nie modyfikator. Czy powinienem jeszcze uwzględnić coś jeszcze ? Innymi słowy czy w nazwach plików mogą wystąpić jeszcze jakieś znaki które spowodują niepoprawne wykonanie się preg_match ? Jeśli tak to jak się przed tym zabezpieczyć ? Ten post edytował orglee 20.02.2007, 14:53:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 23:26 |