![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
rozgladam sie za dobrym hostingiem i natrafilem na oferte ovh. Jak dla mnie na pierwszy rzut oka wydaje sie wymarzona, zalezy mi na wysokim transferze, a 600gb/msc to wprost raj dla mnie ![]() ale nie wszystko takie kolorowe, Ilość jednorazowych połączeń do bazy 10 no i pytanie, czy bedzie to dla mnie wystarczajace... nie orientuje sie za bardzo ile polaczen potrzebuje, bo wlasnie skonczylem moj PIERWSZY portal, no i doswiadczenia mi jeszcze brak w tej dziedzinie ![]() mysle, ze przez pierwsze tyg liczba odslon bedzie na poziomie 10tys/dzien (bez przechwalania, poprostu po pierwszych opiniach i po tym co sam widze mysle, ze to raczej racjonalne oszacowanie ![]() mozecie ocenic cos na podstawie takich info? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
10 zapytan czy 10 polaczen z roznymi kontami bazy danych ...
jezeli 10 zapytan olej to. bo sie nieopłaca. i jest zbyt mało. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
10 polaczen
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh... no to byloby zbyt piekne
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli nie masz zbyt wielu odwiedzin powinno starczyc
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A netart? też ma 600gb transferu. może jest droższy ale nie ma takich ograniczeń
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ale oni maja rocznie tyle a tu na miesiąc jest
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh, primo 10k uników na dobe to przy załozeniu 10 odswierzen na usera jakies 100k odswierzen na dobe - czyli w granicach 1,25 odswierzenia na sekunde - zakladając ze serwer podoła skyptom teorytycznie wszystko powinonbyc pieknie - ale - tak pieknie nie bedzie - czemu? a no dlatego ze ruch nie rozkłada sie idealnie - w godzinach szczytu moze byc kilknascie (albo i wiecej) razy wiekszy niz poza szczytem. wniosek - w szczycie mozesz miec nawet kilkadziesiat zapytan na sekunde - serwer raczej nie podoła - no chyba ze jakies niezle cachowanie do polaczen z baza danych bys wykorzytał.
Ten post edytował devnul 18.02.2007, 12:23:14 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:41 |