![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy da z tego zrobic dzialajace ocenianie?
Chodzi o to ze chcialbym oceniac w skrypcie produkty. Zmienna $id, ktora zostala uzyta w dodawaniu do bazy jest to zmienna produktu, przenoszona z innego pliku. Jak z tym zrobic zeby dobrze dzialalo? Prosze was bardzo pomozcie mi.
Baza danych wyglada tak:
Jezeli ktos chce mi prywatnie pomoc to na gg niech pisze 7303831. Ten post edytował strife 16.02.2007, 21:54:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co dokładnie nie działa w tym skrypcie?
PS. Można prościej:
Chyba wiem co nie działa, zapomniałeś wykonać to zapytanie:
Ten post edytował Kicok 16.02.2007, 20:29:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tzn. nie wiem jak go ziintegrowac dokladnie ze strona, i nie dodaje do bazy. i czy sa w nim jakies takie bledy widoczne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dodaje do bazy bo nie wykonujesz nigdzie zapytania dodającego.
Dodać kod do istniejącej strony musisz sam. Zresztą zamiast korzystać z jakiegoś gotowca/wycinka innego kodu mogłeś pokusić się o napisanie od podstaw. Wtedy byś nie miał problemów z integracją. Sklep internetowy tworzysz, i jak można poszukać na forum z Ogłoszeniami o pracę pisałeś, że podejmiesz się zrobienia takowego to i powinieneś napisać taki prosty skrypt. No ale, żeby nie wyjść na niedobrego forumowicza powiem tak. Musisz przy każdym produkcie pokazać opcję do oceniania ( select z wartościami ) po którego zatwierdzeniu będziesz wykonywał dodawanie nowej oceny. Polecam stworzyć funkcję, którą będziesz wywoływał w przypadku oceny podając tylko ID produktu i ocenę ... no i może drugą funkcję, do której podasz ID produktu a ona zwróci Ci średnią ocenę. |
|
|
![]()
|
|
dobra, postapilem jak mi powiedziales, sam napisalem i dziala (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:41 |