![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się nad kupnem laptopa do pracy. Dysponuję kwotą do 3000 zł.
Na laptopie powinienem swobodnie odpalać photoshopa cs 3, netbeans, jedita i qt designera, głównie będzie sluzyl do programowania php, python, java, c/c++ ale chcialbym czasem odpalic na nim film czy tez jakas paroletnia gierke. Jako, że 3000 to nie tak duzo zajrzalem na allegro i znalazlem laptopa firmy benq http://allegro.pl/item166369018_benq_p51e_...100_gratis.html . Podoba mi sie wielkosc dysku, ilosc ramu i procesor (koniecznie zalezalo mi na tym żeby był to athlon). Na dobra sprawe to co bym chcial tutaj jest,a gratis dostaje jeszcze mikrofon, torbe i myszke ale jednak chcialbym sie dowiedziec czy karta graficzna jest w stanie pociagnac te paroletnie gry i co najwazniejsze czy ten laptop nie jest jakiejs slabej jakosci bo zawsze wydawalo mi sie, ze jak laptop to raczej dell, acer, hp, a nie benq. Ten post edytował Fuzja 15.02.2007, 11:30:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cze... Polecam raczej MSI...
Zastanów sie nad serwisem jak cos padnie.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie jeszcze w gre by wchodził taki acer http://allegro.pl/item164052573_nowy_acer_...i_15_4_kam.html tylko jak tutaj jest z serwisem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JEsli chodzi o Acery z gwarancją to jest ok. 2x wysylalem i zostalo naprawione w ciagu 2 dni. Reszte czasu oczekiwania to dostawa kuriera do i z Czech.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ja proponuje ci Asus'a. Mam jest super wszystko na tym chodzi i nie tylko gierki sprzed paru lat, a jest to celeron. Asus A3H. Za 3 to już nawet chyba asusa z dualem można dostać.
2. Proponuje aby jakiś sprawny moderator ![]() 3. Acera odradzam osobiście, grzeje się to strasznie że jajka można smarzyć. A bateria pada jak kawka. 4. Asus ma naprawdę super door to door i to przez 2 lata. Jak na mój gust niema co inwestować w cegłę z allegro. |
|
|
![]()
|
|
No tak ale asusa za taką kwote to dostane dużo slabszego niz ten acer, a jak juz mowilem zalezy mi nie na cd tylko amd
![]() Opinie nt acerów sa podzielone na złe (null)ale też i dobre (menic, diablos) także już sam nie wiem. Ten post edytował Fuzja 15.02.2007, 08:56:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja odradzał bym AMD grzeje się to do lapsów się moim zdaniem nie nadaje.
Apropo Asusa check this (a proline nie jest najtańszy) http://proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+A6M-Q098 http://proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+F2HF-5A016 Duale zaczynają się w prolinie od 3300. Co do Asusa to czemu ci tak polecam. Bo to jak HP tylko taniej ![]() Naprawdę dobry notebook. edit. ten acer to jest sempron zobacz ile on ma cachu!! żadna gra ci nie pojdzie, nie kupuj tego ![]() ![]() Ten post edytował Wykrywacz 15.02.2007, 09:36:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Wykrywacz: Acer wcale sie tak nie grzeje jak mowisz. Bateria też jest ok. Z gwarancja Acera... Kiedy podobno bylo strasznie jak serwisowali sprzęt w Warszawie. Odkad serwis przeniesli do Brna wszystko jest cacy no i tez dwarancja na 2 lata dtd.
Jesli poszukujesz czegos tanszego to Acer to dobry wybów. Ja w swoim narzekam tylko na obudowe, gdyz mogla by byc twardsza, solidniejsza. Poza tym malym felerem jaka jest niezbyt solidna obudowa to wszystko jest bardzo dobre. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
haha no racja
![]() to nie jest zle http://allegro.pl/item166868410_inspiron64...vista_nowy.html wkoncu dell ale martwi mnie karta graficzna. Tutaj hpek ale też karta zintegrowana http://allegro.pl/item166939127_hp_nx7400_ey508es_nowy_.html . Pisza, ze mozna w lapku cos skonfigurowac takze jakbym wywalil viste to by lapek potanial a grafike bym wsadzil http://allegro.pl/item164716513_ati_radeon...dr_agp_box.html i byloby super, co sadzisz o tym dellu + ta karta ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
wydaje mi się że jednak nie wsadzisz pełnowymiarowej karty agp do tego lapka ... ani do żadnego innego ... lapek musi mieć slot mxm - wtedy można w nim wymienić kartę ...IMHO ten hp (7400) jest bardzo dobry - dodatkowo hpeki mają możliwość podpięcia dodatkowej baterii albo stacji dokującej ... jak to ma być lap do pracy to drugi monitor i mysza porządna będą jak znalazł do takiej stacji ... pozdrawiam Ten post edytował orson 15.02.2007, 10:43:13 -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli co ? nie ma szans wsadzic do lapa jakiejs innej karty graficznej? musi byc ta zintegrowana?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmm ja mam ACERa z serii travelmate jest to 2410. Na celeronie M. Twoim wymaganiom szczególnie jeśli chodzi o grafikę nie sprosta ale nie do tego mi służy. W każdym razie podzielam opinie, że nie grzeje się, nie mam szans niczego na nim usmażyć. Ostatnio wziąłem do ręki Asusa siostrzenicy i o matko tam dopiero było trzeba patelnie postawić. Póki co odpukać nie miałem z nim najmniejszych problemów a stoi nie tylko na biurku bo bardzo często noszę go ze sobą i używam w różnych warunkach.
Co do benq to bardzo ładnie wyglądają cenowo, miałem okazję pobawić się jednym znam cenę około 2400 ale niestety nie podam modelu i konfiguracji. Z jego wydajnością było bardzo dobrze, co do trwałości tu się niestety nie wypowiem bo nie miałem dłużej. -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
orson: jeśli nie wsadzę karty agp to może taką:
http://allegro.pl/item165187948_ati_radeon...kabel_vivo.html pewnie glupie pytanie ale hardware to dla mnie czarna magia i nie wiem co sie da wsadzic do lapa a czego nie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Laptopy z wymienialna karta graficzna to odlegla piesn przyszlosci. Pojawily sie one na rynku jakis czas temu ale nie moge sie spopularyzowac - z tego co sie na to ogladalem to najwiekszym problemem sa finanse jak zawsze gdyz firmy produkujace procesory nie chca aby inne firmy produkowaly karty grafiki.
Acera nie kupuj - moj byl 3 razy w serwisie w ciagu roku na gwarancji - i musze go sprzedac - jak chcesz wiedziec wiecej bo bylo z nim slychac ( i co sie dzieje ![]() Co do firm to masz - napewno lepiej kupic cos della, HP albo najlepiej IBM - brzydki ale niezniszczalny - i trzeba kupic cos sprzed wspolpracy z Lenovo - czyli max T43. Pozatym ty masz iMac-a z tego co wiem ![]() Tu masz za 3200 - http://allegro.pl/item164752669_okazja_pow...1gb_okazja.html - a komp na wypasie jak mysle : ) a i 10.4.8 postawisz na luzie ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Ale właśnie mnie o to się rozchodzi żeby obok os x'a mieć też opensuse i to na przenosnym komputerze.
A na przenosnego mb mnie nie stac - zreszta na mb sie nie stawia linuxow no to kupuje zwyklego lapa. IBM mnie obrzydza, pracowałem kiedys na dellu i milo sobie to wspominam ale moze wybiore hp, pozostaja te dwa: hp i dell tylko szkoda,ze nie maja dobrej grafiki. Poza tym powerbooki to przezyte, teraz jedziemy na intelkach ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnego lapka którego mogę polecić (bo trochę się nim bawiłem) to Toshiba Satellite A300-24X 15,4" T3400
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Lucjano Nie sądzisz, że po 2,5 roku topik przestał być aktualny? Do dzisiaj już pewnie ma drugiego laptopa :-)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tak tylko ku przestrodze. Pod koniec Maja laptop BENQ kolegi został oddany do naprawy gwarancyjnej do LetMeRepair Polska Sp. z o.o. bo oni są naprawiaczami BENQ w Polsce wszelkich napraw gwarancyjnych. Nie było części do naprawienia tego laptopa. Laptop do tej pory nie wrócił (to są 3 miesiące!!!), a BENQ po kilku odesłaniach do LetMeRepair Polska Sp. z o.o. którzy to odsyłali do BENQ stwierdził że odeśle albo naprawionego laptopa albo zupełnie nowego. Minął trzeci miesiąc od wysłania do nich laptopa. A ta banda %^&$%& do tej pory nie odesłała ani laptopa nowego, ani naprawionego. Ja tak tylko ku przestrodze.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://cosiepsuje.com/produkt/86/joybook-r55.html - z tego, co tutaj czytam, to Benq odradzam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
typie bana powinieneś dostać za odkopywanie wątków z przed 4 lat
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:22 |