![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
(Temat umieszczam w tym dziale gdyż wydaje mi się, że problem jest związany z skrypcikiem) Mam b.prosty skrypcik menu, który po kliknięciu się rozwija, a po ponownym kliknięciu chowa. Skrypcik:
Wszystko działało pięknie i wogóle do momentu kiedy nie zobaczyłem jak działa na najnowszym IE :/ Mianowicie problem wyglada tak, że mam zdefiniowane dwa typy <li> jeden nadrzędny i drugi podrzędny mniej więcej na tej zasadzie: Działa to na tej zasadzie, że jeżeli kliknę w nadrzędny dział (Gora1,Gora2,Gora3) to rozwija mi sie jego zawartosc czyli Podzialy. Zdefiniowałem sobie graficzkę w css'ie o tak:
i problem pojawia się bo jeżeli są jakieś poddziały to nie pojawia mi się ta graficzka do momentu kiedy nie kliknę na link żeby się rozwinął, wtedy pojawia mi się ta w li jak i po rozwinięciu bez problemu widzę graficzke dla li2. Myslalem ze coś jest nie tak z li, ale jeżeli nie ma poddziałów to wszystko działa jak należy :/ Kodzik, odpowiadający za rozwijanie:
Będę wdzięczny za jakieś wskazówki... byłbym w stanie to pojąć gdyby to była starsza wersja IE, ale w najnowszej ? :/ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%)
|
Spróbuj objąć serię podrzędnych li w jakiegoś DIV'a,
do którego odwołujesz się oczywiście poprzez id |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%)
|
heh namęczyłem się z tymi divami i niestety nie wymyśliłem... wpadłem natomiast na inne rozwiązanie:
same linki umieściłem w zamkniętych listach, tak samo jak później rozwijane menu... tak więc kodzik wygląda tak:
No i narazie funkcjonuje jak należy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Problemik był tylko w IE7 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
A możesz pokazać jak wygląda wygenerowany kod?
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 15:27 |