![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukiwałem to forum oraz inne i mam problem z bbcode w newsach.. wszedzie jest prawie identyczny kod, ale nie wiem jak go uzyc!
Tu mam kod, zapożyczony od jednego z userów:
zdaje mi sie to banalne, ale naprawdę nie wiem jak zrobic zeby działał ten kod wpisuje np: echo '[ b] dasdsadsa [ /b]'; (oczywiscie bez spacji) i wychodzi mi na stronie [ b] dasdsadsa [ /b] jak mam to uzyc.. ![]() z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście bez spacji .. spróbuj zobacz co z tego wyjdzie. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze a tak sie męczyłem, a to takie proste!
Dzięki wielkie... niestety uczę dopiero! Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie polecam tej klasy! Jest banalna, wolna i niepoprawna. Chociazby fakt, że parsuje sie kod typu [ i ] [u] [/ i] [/ u] nie świadczy najlepiej...
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Dałem ją tak z przykładu - wiem ze SHiP zrobiłeś klase HadyCode (czy jakoś tak) ale nie co sie tam głubie... według mnie za duże narzędzie na tak mały problem
korzystam z tego: http://bbcode.strefaphp.net/bbcode.php - to jest wpozadku?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:19 |