![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tego co wyczytałem to header można użyć tylko przed wysłaniem jakichkolwiek tekstów poprzez printf i echo. Mój problem polega na tym że mam w środku skryptu pewien warunek który ma przekierowywać na inną stronę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się tylko tak zapytam - jaki jest cel wyświetlania czegoś jak i tak zostanie się przekierowanym? Jeśli nie musi to być przekierowanie natychmiastowe (bo chyba taki jest cel) to możesz użyć JS (chyba że musisz to zrobić w php)
Kod <script language=JavaScript>
aktiv = window.setTimeout("Farbe()",5000); function Farbe() { aktiv = window.open("http://www.zama.republika.pl/index.html", "okno"); } </SCRIPT> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może taki że wciągasz najpierw pliki np. header.tpl a dopiero potem wykonuje się moduł który ma info o tym że powinno użytkownika przekierować na inną stronę.
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w takim razie coś jest nie tak - po co ładować szablony (bo chyba przez to rozumiesz *.tpl), parsować je, jak i tak nie zostaną wyświetlone - bo zostanie automatyczne przekierowanie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To lepiej zaladowac moduly sprawdzic czy potrzebne przekierowanie potem szablony a potem znow moduly zeby wczytac content z nich.
Zalezy jaka kto ma strukture. Ten post edytował Kuziu 24.01.2007, 23:03:54 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
O tym właśnie mówię!
![]() Jedyny momentem kiedy chcemy przekierować użytkownika, to wyświetlenie informacji i po jakimś czasie przekierowanie - ale to też da się zrobić headerem... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:11 |