![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj php bardzo choruje!
Objawy: kiedy odpalam np. jakis gotowy sktypt pod php4.2.1 dzieja sie jakies dziwne zeczy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) kiedy proboje przejsc do jakiejs strony klikajac na link... wyswietla mi sie caly cza ta sama strona ktora sie zaladowala, ale w pasku adresu, adres sie zmienia (np. z .../index.php na .../index.php?in=1) :!: kiedy uzywalem php4.03pl wszystko dzialalo pieknie... pomocy.. ano..i jestem Bardzo Zielony w php takze rozwiazanie moze byc banalne, ale i tak prosze o pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem kazdego ktory sie przeniosl z starszego php na nowy. Problem lezy w tym, ze usprawniono zabezpieczenia. Nie wiem dokladnie poniewaz ciagle siedze na 4.0.6 i nie chce instalowac nowego i go rozkminiac
jezeli masz index.php?in=costam w skrypcie pewnie robisz: if ($in=="costam") bla bla; sproboj if ($HTTP_GET_VARS[in] == "costam")... albo $_GET[in] .. czytalem gdzies tam o tym ale nie za duzo :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to chyba nie w tym problem poniewaz sciagniete z netu skrypty napisane na nowych wersjach php tez nie dzialaja... ale jak mowisz to sprobuje
... Cytat problem kazdego ktory sie przeniosl z starszego php na nowy. Problem lezy w tym, ze usprawniono zabezpieczenia. Nie wiem dokladnie poniewaz ciagle siedze na 4.0.6 i nie chce instalowac nowego i go rozkminiac
jezeli masz index.php?in=costam w skrypcie pewnie robisz: if ($in=="costam") bla bla; sproboj if ($HTTP_GET_VARS[in] == "costam")... albo $_GET[in] .. czytalem gdzies tam o tym ale nie za duzo :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Przemysl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli masz dostep do php.ini to zmien na On linie register_globals.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:14 |