![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się jak Wy to robicie. Niby proste pytanie i nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale ostatnio na każdym kroku patrzę na optymalizację..
Mamy 2 pliki: Exception.class.php i ConfigException.class.php Zawartość pierwszego to:
Zawartość drugiego:
Mamy główny plik index.php. Czy w pliku index.php załadować oba pliki czy tylko plik z Cube_Exception a w pliku z klasą Cube_ConfigException załadować plik z klasą Cube_ConfigException ? Zastanawiam się czy powinno się tak pisać:
Nie interesuje mnie __autoload() bo moim zdaniem może spowalniać działanie systemu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
logiczne wydaje mi sie ze tak jak napisales jest najlepiej, zakladajac ze uzywasz wprojekcie wszystkich klas
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko przeglądając inne projekty innych osób nie spotkałem się z dołączaniem innych klas w danym pliku z klasą. I zastanawiam się czy nie lepiej tak zrobić jak napisałem. Bo bez sensu jest zmuszanie użytkownika do załadowania pliku z klasą, gdy jest ona wymagana, żeby skorzystać z innej klasy..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:50 |