![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
pisze tutaj poniewaz mam problem, tworze swoja pierwsza stronke, nie znalazlem jak dotad nigdzie odp.,sprawa wyglada tak, po lewej stronie mam menu z linkami do poszczegolnych stron i chcialbym aby po kliknieciu w dany link strona nie otwierala sie w nowym oknie (_blank) tylko w tym samym na srodku strony "index.php" np. w jakiejs tabeli lub czymkolwiek, jesli zmienie opcje "target=_blank" na inna np "=parents" no fakt nowe okno sie nie otwiera ale otwiera mi sie nowa strona w tym samym oknie zastepujac "index.php", jakby to zrobic aby otwierala sie w tym samym oknie na srodku strony index.php ? prosze o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli stronę masz opartą na ramkach i po lewej masz ramkę z menu a po prawej ramkę z zawartością to w menu w linkach musisz ustalić target z nazwą ramki np. target="ramka_prawa". W pliku index w którym definiujesz ramki musisz podać ich atrybuty name.
Jeśli nie stosujesz ramek to target jest niepotrzebny, cała strona się przeładuje. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jesli twoja strona nie jest oparta o ramki to w miejscu gdzie masz srodek strony czy gdzie jest tabela w ktorej chcesz aby byly wyswietlana dana zawartosc posloz sie linkami z parametrami np. index.php?to=glowna itd. potem umieszczasz kod php w tej tabeli
Potem tylko tworzysz pliki: glowna.txt, download.txt itd. i wrzucasz do nich adekwatna do ich nazwy tresc. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzieki Wam!!!
zastosowalem sie do rady B3K, poniewaz moja strona nie dziala na ramkach ![]() ![]() dzieki jeszcze raz i pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
xyz2003: prosze na przyszlosc uzywac tagow w nazwie topiku na Przedszkolu, tym razem poprawilem
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-donas- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jesli twoja strona nie jest oparta o ramki to w miejscu gdzie masz srodek strony czy gdzie jest tabela w ktorej chcesz aby byly wyswietlana dana zawartosc posloz sie linkami z parametrami np. index.php?to=glowna itd. potem umieszczasz kod php w tej tabeli
Potem tylko tworzysz pliki: glowna.txt, download.txt itd. i wrzucasz do nich adekwatna do ich nazwy tresc. Pozdrawiam! @B3k Jezeli moglbys to prosilbym o bardziej szczegolowe wytlumaczenie tego skryptu podzialu strony na czesci. Bardzo mi na tym zalezy, poniewaz nie dokonca rozumiem co gdzie nalezy umiescic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:18 |